Dr. Haydar Dümen Araya çocuk girince...
HABERİ PAYLAŞ

Araya çocuk girince...

Haberin Devamı

Cinsellik iki kişi arasında ve kapalı kapılar ardında yaşanıyor. İlk zamanların heyecanı bir süre sonra bitiyor. Bu sırada çift bir de çocuk yaparsa işler daha da karışıyor. Çünkü anneliğe odaklanan kadın eşini unutuyor, cinsellik onun için önemli olmaktan çıkıyor. Beyler, burada iş size düşüyor. Kadınınıza ne kadar önemli olduğunu hissettirin...

Karım doğum yapınca ilişkiden soğudu

1.5 yıllık evliyim. Eşimle birbirimizi severek evlendik. Eşim ilk günden hamile kaldı. İlk zamanlarda ikimiz de cinsellikten çok keyif alıyorduk. Ama doğum yaptıktan sonra ne yapsam orgazm olmasını sağlayamıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, doğum sonrası gördüğünüz olaylardan birini yaşıyorsunuz. Bu doğrudan kadının cinsel organıyla ilgili değil. Daha çok psikolojik ağırlıklı. Bir sınava girer gibi ‘Olacak’ ya da ‘Olmalıdır’ beklentileri ve önyargılarıyla yaklaşırsanız iş zorlaşır. Doğasına bırakın. Sevecen ol, biraz fantezilere geçiş yap

Başka biriyle ilişkiye girsem hata etmiş olur muyum?

Bir arkadaşım var, onu çok seviyorum ama gerçekten beni bıktırdı. Evlenmeyi düşünüyoruz. Acaba herhangi biriyle ilişkiye girsem hata etmiş olur muyum?

CEVAP Değerli okurum, hatana da günahına da ben ne diyeyim? Ruh ve beden senin. Tabii ki sevgili de şimdilik senin. Evlenir misin, evlenmez misin onu da kimse bilemez. Hem kendini hem ruhunu hem de aşkını düşün. Tek kişiye saplanıp kalma. Mesajı aldığını sanıyorum.

Devamı 2. sayfada...

Eşimle ilişkiye girerken hiçbir şey hissetmiyorum

23 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Eşimle ilişkiye girerken ona karşı bir istek duymuyorum. Eşim adına çok üzülüyorum. Çünkü onu çok seviyorum. İkimiz de mutlu olalım istiyorum.

CEVAP Sevgili okurum, bir süre profesyonel yardım almanı öneriyorum. Bir çıkar yol bulunur mu bilemem? Ama en azından 1-2 yıl çocuk yapmamanızdan yanayım. Bütün bu aşamalardan sonra evliliği yeniden değerlendirin. Bekleyelim, görelim.

Artık vajinal orgazm olmak istiyorum

18 yıllık evli bir kadınım. Klitoral orgazmdan vajinal orgazma nasıl geçebilirim? Ben hiçbir şekilde vajinal orgazm yaşayamıyorum. Artık normal şartlarda cinselliği yaşamak istiyorum. RUMUZ: ÇARESİZ

CEVAP Sevgili okurum, klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş bir teknik sorun. Birleşme sırasında ikisini bir arada kullanma hünerini ya da uyumunu sağlarsanız klitoris orgazm başlayınca onun üzerindeki etkiyi kaldırırsanız sonuç vajinal orgazmla biter. Bu yoldan bir koşullanma sağlanabilir.

Sertleşme sorunu yüzünden cinâabusa döndü

23 yaşında, 7 yıllık evliyim. Eşimin sertleşme sorunu var. Ancak ayda 1 ya da 2 kere birlikte oluyoruz. Ne olur bize yardım edin. Bunalıma girmek üzereyiz. Çocuğumuz da yok, olmasını çok istiyoruz.

CEVAP Sevgili okurum, çocuğunuzun olacağına inanıyorum. Eşinin de sertleşme sorunu tedavi edilebilir türden bir hastalık. Ama onun da hekimden yardım alması gerekiyor. Onun hekime gidip bunu istemesi dahası el ele seninle gitmesi daha iyi olur.

Devamı 3. sayfada...

Bütün gün kafam cinsellikle meşgul oluyor

23 yaşındayım. Düzensiz bir cinsel hayatım var. Kafam bütün gün cinselikle meşgul oluyor. Başka bir işle uğraşamıyorum. Cinsel hayatımı nasıl düzene sokabilirim?

CEVAP Değerli okurum, tedavi olacaksın. İnsanoğlunun binbir işi var. Hadi bunun 500’ünü cinselliğe ayıralım. Ama geride 501 var. İşte o artı 1 için uğraşıyoruz. Onu yakalamaya çalış, saplantılardan kurtul. İşini kur, kendini yarat. Yaşlandığında da keyfine bak.

10 kiloluk balyoz bağlasam cinsel organım uzar mı?

Penisim kısa olduğu için kadınlar benimle alay ediyor. Acaba penisime 10 kiloluk balyoz bağlasam uzar mı? Bir sakıncası olur mu? RUMUZ: PAROLA

CEVAP Parola... Mektubunu delil olmasın diye yırttım, attım. Hızımı alamadım, parçalarını da yaktım. Parola!!! Aman Ergenekon duymasın. Bunu da başka bir amaç sanıp araştırmasın. Çünkü satır aralarında balyoz var. Aman aman, işte bu ağır silah grubuna girer. Savurdun mu, karşısında neye rastlarsa ezer geçer. Yok yok arkadaş, sen bu balyoz sözüyle olayı bir başka yöne çekiyorsun. Eskiden solculara balyoz indiren siyasetçilerden mi yoksa sayın Başbakanımızı kurtaran balyozdan mı bahsediyorsun? Hadi hemen bu sayfadan gidiyorsun, bağlarsan bir kalem bağla. Hiç olmazsa görüntüsünü sağla.

Sevgilim daha önce bir başkasıyla ilişkiye mi girdi?

Burada yer alan yazılar, Dr. Haydar Dümen'in Posta gazetesinde geçmişte yazdığı yazıların derlemesinden oluşmaktadır. Dr. Haydar Dümen'in günlük yazılarını Posta gazetesinden takip edebilirsiniz...

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder