Hayvanlar - Çevre Arazide bulunan Kukumav kuşu korumaya alındı
Paylaş
Arazide bulunan Kukumav kuşu korumaya alındı

Iğdır'da köylülerin arazide bulduğu yavru Kukumav kuşu koruma altına alındı

Aralık ilçesinin Yukarı Çamurlu köyündeki arazide Kukumav kuşu bulanlar, durumu Orman ve Su işleri Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Köye gelen yetkililer, kuşu alarak Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Burada veteriner hekim tarafından muayenesi yapılan yavru kuş, güçlenmesi için bir süreliğine bakıma alındı.

BAKIMI YAPILDIKTAN SONRA DOĞAYA BIRAKILACAK


Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu, baykuş türünün en küçüğü olan Kukumav kuşunun köylülerce arazide bulunduğunu anımsattı.

Yapılan muayenede kuşun sağlığının iyi olduğunun belirlendiğini belirten Türkoğlu, "Şu anda kuşun bakımıyla ilgileniyoruz. 2 hafta bakımı yapıldıktan sonra tekrar doğal ortamına bırakmayı planlıyoruz." dedi.

KUKUMAV KUŞU NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?


Kukumav, küçük baykuşlardandır: Uzunluğu 21 – 22 santim kadardır. Vücudunun üst yarısı düzensiz beyaz benekli sıçan renginde, yüzü grimsi beyaz, vücudunun alt yansı beyazımsı üzerine uzunlamasına kahverengi çizgili, kanat ve kuyruk tüyleri turuncuya yakın beyaz lekelidir.

Gözleri kükürt sarısı rengindedir. Kafası orta irilikte, gagası kökünden itibaren kavisli, bacakları oldukça uzun, kanatları kısa ve yuvarlak, kuyruğu kısa ve ucunda düz kesilmiş gibidir.

Kukumav kendine yuva yapmaz, yumurtalarını yumurtlamak için kendine kaya duvarlarındaki bir oyuk, eski binalarda taşların altı, bir ağaç kovuğu, ya da bir tavşan ini gibi uygun bir köşe seçer.

AA

Haberin Devamı