Spor Arda ile Üstünel'in arası açıldı

Arda ile Üstünel'in arası açıldı

Paylaş
Arda ile Üstünel'in arası açıldı

Arda ile Üstünel'in arası açıldı

Üstünel’in “Sen Florya’ya taşınırsan takım biraz daha dikkat eder. Çok önemli maçlar oynayacağız” uyarısını dikkate almayan Arda tesislere taşınmayınca ipler gerildi. Galatasaray Kaptanı Arda Turan’ın, sarı-kırmızılı yönetimle arası bir süredir parçalı bulutlu.. Her şeyin temelinde ise Eskişehir-G.Saray maçından önce yaşananlar yatıyor. Süper Lig’in 23. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşan Cimbom, sahadan 4-1 galip ayrılıp, haftayı 50 puanla lider kapatmıştı. Ancak Bursa 49, F.Bahçe ve Beşiktaş da 45 puanla ciddi şekilde takipteydi.

Haberin Devamı

ÜSTÜNEL ÇOK ÜZÜLDÜ

Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel bu kritik haftalarda takım kaptanı Arda Turan’la bir görüşme yapıp, kendisinden bir ricada bulundu. Üstünel, teknik direktör Frank Rijkaard’ın sezon başından bu yana takımı hiçbir maç öncesinde kampa almaması nedeniyle 23 yaşındaki futbolcuya “Şampiyonluk yolunda çok önemli sürece giriyoruz. Bu dönemde diri ve güçlü olmamız gerekiyor. Gel sen bu maç öncesinde Florya’da kal. Bu takımın kaptanısın. Diğer arkadaşların da sana bakar, kampa girer. Seni takip ederler” dedi.

Ancak çalışkanlığı ve davranışlarıyla takıma örnek olmak için elinden geleni yaptığını düşünen Arda, Üstünel’in bu isteğine bir anlam verememiş ve “Kamp işini hocayla konuşuruz. Ben kampa girmem. Zaten kendime iyi bakıyorum” diyerek karşılık vermişti. Üstünel’in isteğini de yerine getirmemişti. Üstünel, Arda’ya kırıldı ve Eskişehir mağlubiyetiyle liderliği kaybedilince de üzüntüsü adeta ikiye katlandı.

Haberin Devamı

Ligin 29. haftasında ise G.Saray-D.Bakır maçında Arda, G.Saray forması altında ilk kez tribünlerin protestosuna maruz kaldı. Oysa ki genç futbolcu Eskişehir maçı sonrası üst üste puan kaybedilen maçlardan sadece F.Bahçe karşılaşmasında, sakatlığına rağmen 34 dakika süre almıştı. Kaptan, tribünlerin “Kimisi gece alemlerinde, kimisi sinema peşinde. G.Saray ruhu yok hiçbirinde, düşmüşler para peşine. Söyleyin sizden çok mu şey istedik, formanın hakkını verin dedik. Biz 14 sene bekledik. Sizin gibi ruhsuz görmedik” tezahüratına çok içerledi. Eskişehir maçı öncesi yaşadığı diyalog nedeniyle aleyhte tezahüratları değişik şekilde yorumladı. İkili daha sonra oturup konuşup anlaşmalarına rağmen aralarına kara kedi çoktan girmişti..

Bilindiği gibi Arda, geçen hafta sonu oynanan Bursa maçından sonra yaptığı manalı açıklamalarla da yönetimle arasındaki sıkıntıyı diye getirdi.

TOTTENHAM RESMİ TEKLİFİNİ G.SARAY'A SUNDU

12 milyon Euro’luk ilk öneri G.Saray yönetimini kesmedi.. İngiltere Premier Ligi’nin devlerinden Tottenham Hotspur’un, Arda Turan’ı resmen istediği ortaya çıktı. Bilindiği gibi İngiliz ekibinin futbolcu izleme komitesinin başında yer alan Ian Broomfield, bir süre önce İstanbul’daydı. Hatta genç futbolcuyla da biraraya gelen Broomfield, transferi ciddi biçimde düşündüklerini ve 12 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduklarını G.Saray Kaptanı’na bildirmişti.

Haberin Devamı

Fakat Tottenham kulübünün bu transfer için görevlendirdiği Broomfield’ın 28 Mart’ta oynanan G.Saray-F.Bahçe maçından önce Arda için gereken başvuruyu yaptığı anlaşıldı. 23 yaşındaki futbolcunun menajeri Ahmet Bulut’la görüşen Broomfield, 12 milyon Euro’luk teklifi iletti. Fakat G.Saray yönetimi, yurt dışında oynamak istediğini açıklayan Arda’yı 15 milyon Euro’dan aşağı bırakmayı düşünmüyor.

"ARDA'YI ALMAK İSTERDİM" İ

SPANYA Milli Takım Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Radyospor’a G.Saray’ın hocası Frank Rijkaard ve kaptanı Arda Turan’la ilgili övgü dolu sözler sarfetti. Hollandalı teknik adamın sarı-kırmızılılarda başarılı olacağını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, “Rijkaard’a zaman verilmeli. Barcelona’daki başarısını takdirle izledim. Son derece iyi bir insan, iyi bir antrenör” derken, Arda’yla ilgili olarak ise “Bir kulüp takımı çalıştırsaydım Arda’yı isterdim. İspanya’da başarılı olur. Ayrıca Valencia M.Topal’ı alırsa çok iyi yapar” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı