Spor Arda, Mesut'u geçti

Arda, Mesut'u geçti

Paylaş
Arda, Mesut'u geçti

İstatistiklerde Arda Turan'ın, Mesut Özil'e karşı üstünlüğü dikkat çekti

İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) 14. haftasında Real Madrid ve Atletico Madrid takımları arasında oynanacak Madrid derbisi, Türk futbolcuları da karşı karşıya getirecek. Sezonun ilk 13 haftasının istatistiklerinde Arda Turan’ın, Mesut Özil’e karşı üstünlüğü dikkat çekti.

Haberin Devamı

Takımlarında 10 numaralı formayı giyen her iki futbolcunun da, 1 Aralık Cumartesi akşamı oynanacak derbide ilk 11’de sahaya çıkmaları bekleniyor. Bu zamana kadarki lig istatistikleri karşılaştırıldığında, Arda ve Mesut 11’er maçta ilk 11’de forma giyerken, Arda toplam 953 dakika, Mesut ise 879 dakika sahada kaldı. La Liga’da Arda Turan 4 gol atarken Real Madridli Mesut’un 1 golü bulunuyor. Diğer istatistiklerde, Mesut’un 4, Arda’nın 3 asisti bulunuyor.

Top çalmalarda 23’e karşı 47 ile Arda daha önde yer alıyor. Arda’nın ayrıca Mesut’a nazaran daha az top kaybı (98’e karşı 77) yaptığı da görüldü.
Derbi maçı öncesinde Mesut’a nazaran daha formda gözüken Arda, Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone’nin "kilit" futbolcularından biri olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan son olarak 30 Ekim 1999 tarihinde Real Madrid’e karşı galip gelebilen Atletico Madrid, şu anda ligde rakibinin 8 puan önünde yer alırken, gelecek Cumartesi günü 13 yıllık galibiyet hasretine son vermek istiyor. Ancak bahis şirketleri derbide Real Madrid’i favori gösteriyor.