Spor Arda Turan hakkındaki "hakaret" davasına erteleme

Arda Turan hakkındaki "hakaret" davasına erteleme

Paylaş
Arda Turan hakkındaki "hakaret" davasına erteleme

Futbolcu Arda Turan'ın katıldığı bir televizyon programında futbol yorumcusu Erman Toroğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davanın ertelenmesine karar verildi

İstanbul 11. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık Arda Turan ile müşteki Erman Toroğlu katılmadı. Duruşmada Turan ve Toroğlu’nun avukatları hazır bulundu.

Haberin Devamı

Erman Toroğlu’nun avukatı Ayşeül Ormancı, duruşmada söz alarak, sanık Turan’dan şikayetçi olduklarını belirtti. Ormancı, "Sanık duruşmalara gelmediğinden yakalama kararı çıkarılsın" dedi.

Arda Turan’ın avukatı Yeşim Tetik ise müvekkilinin yurt dışında bulunduğunu bu nedenle duruşmaya katılamadığını ifade ederek, "Takdir mahkemeye aittir" ifadelerini kullandı. Mahkeme, sanık Arda Turan’ın suça konu eyleminin, "Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi" kanunu kapsamında olduğu gerekçesiyle hakkındaki davanın ertelenmesine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Arda Turan’ın, katıldığı bir televizyon kanalında Erman Toroğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası alması istenmişti.

Haberin Devamı

AA