Spor Arda Turan yuvadan uçuyor

Arda Turan yuvadan uçuyor

Paylaş
Arda Turan yuvadan uçuyor

Atletico Madrid Galatasaray kaptanı Arda Turan için ilk ciddi adımı attı ve transfer kararı çıktı

Atletico Madrid'in yeni teknik direktörü Georgio Manzano’nun, yıldız futbolcuyu kadrosunda görmek istediği, ancak Galatasaray’ın talep ettiği 14 milyon euroluk bonservis bedelinin yüksek bulunduğu bildirildi.

Bu rakamı ödemeye yanaşmayan Atletico Madrid’in, bonservis bedelinin 10 milyon euronun altına çekilmesini isteyeceği kaydedildi.

İspanyol Marca gazetesine de yansıyan Manzano-Caminero zirvesinde, Arda’ya yıllık 1 milyon 750 bin euro önerilmesi yönün de görüş birliğine varıldığı, sponsorların devreye girmesi halinde bu rakamın yükselebileceği vurgulandı. Atletico’nun, Arda transferinin gerçekleşmemesi halinde Mallorca’dan Ariel İbagaza’yı kadrosuna katacağı da ifade edildi.

CHELSEA'YLE ARDA PAZARLIĞI

A Milli Takım'daki görevini bırakıp İngiliz kulübüne gitmesi beklenilen Hiddink’in, ‘Mutlaka alınmalı’ dediği yıldız için Chelsea de G.Saray'ın kapısını çaldı.

Sarı-kırmızılılar, Maviler’den 20 milyon Euro ya da Drogba ve Bosingwa’nın bonservislerini istedi. Ahmet Bulut, İngiltere’de temasları sürdürürken, Londra ekibi takasa sıcak bakıyor.

Adı uzun zamandır Chelsea ile anılan Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, daha imza atmadı ama Londra ekibi Hollandalı hocanın belirlediği isimleri transfer etmek için çalışmalarına başladı.

Milli Takım’daki görevinden ayrılmak için TFF Başkanı Mahmut Özgener’in kararını açıklamasını bekleyen Hiddink’in transfer operasyonu en çok Galatasaray’ı yakından ilgilendiriyor.

Sebebi ise Türkiye’yi bırakıp Chelsea’nin başına geçmesine kesin gözle bakılan kurt hocanın giderken sarı-kırmızılıların genç kaptanı Arda Turan’ı da yanında götürmek istemesi. Hatta ‘Roman’ diye hitap ettiği Chelsea’nin sahibi Abramovich’e “Mutlaka alınmalı” diye rapor vermesi...

Hiddink, A Milli Takım’ın Hollanda’da yaptığı kampta da “Arda içlerinde Chelsea’nin de olduğu dünyanın en iyi 6 takımında rahat oynar.. İngiltere’de belki 3-4 ay fizik olarak zorlanır ama sonra büyük işler yapar.. Biraz fizik olarak yumuşak bir tarzı var ama bu halledilir.

Arda çalışmayı seven bir futbolcu. Ne yapması gerektiğini anlattığınızda bunu hemen kapıyor.. Zaten gitmesinin vakti geldi.. Galatasaray onu bırakmalı..” sözleriyle transferin alt yapısını günler öncesinden yapmıştı.

Bütün bu gelişmelerin ardından Arda’yı geçen sezondan bu yana isteyen A.Madrid ile Hiddink’li Chelsea milli yıldızı transfer edebilmek için karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı