Gündem Ardahan'da 'uçak düştü iddiası'

Ardahan'da 'uçak düştü iddiası'

Paylaş
Ardahan'da 'uçak düştü iddiası'

Türkiye-Gürcistan sınırının Ardahan'ın Posof ilçesi kesiminde, şiddetli bir patlama sesi duyuldu

ARDAHAN'ın Posof İlçesi'nde Gürcistan sınırı yakınlarında havada alev kümesi görüldükten sonra çok şiddetle bir patlama meydana geldiği iddiaları uçak düştü şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı

İhbar üzerine Posof İlçesi'ne giden Ardahan Vali Vekili Ali Fuat Atik, bölgede jandarmanın araştırmalarını sürdürdüğünü Gürcü yetkililerle de temas halinde olduklarını ancak henüz bir bulguya rastlamadıklarını söyledi. Pasof İlçesi ile çevresindekö köylerde oturanlar, saat 20.30 sıralarında havada ateş kümesini gördükten sonra şiddetli bir patlamanın meydana geldiği iddialarında bulundu.

Yapılan çok sayıda ihbar üzerine Ardahan Vali Vekili Ali Fuat Atik, beraberinde bir ekiple Pasof'a gitti. Jandarmanın sınır bölgesinde araştırma başlattığını belirten Vali Vekili Atik, “Köylüler sınır bölgesinde havada alev kümesi görmüş. Bundan 10-15 saniye sonra ise şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini söylediler. Bu bölgemiz Gürcistan ile sınır. Patlama merkezi Gürcistan sınırında olduğunu güçlendiriyor. Bu bilgiler bir uçağın düştüğü şeklinde yorumlanıyor. Şu anda kolluk kuvvetlerimiz, jandarma bölgede araştırmalarını sürdürüyor. Henüz uçağın düştüğü şeklinde bir bulguya rastlanılmadı” dedi.

Haberin Devamı

Vali Vekili Ali Fuat Atik, konuyla ilgili olarak Gürcistan'daki yetkililerle de temas halinde olduklarını, sınırın diğer tarafında da araştırmaların sürdürüğünü belirtti. Atik, Gürcistan'daki araştırmalardan henüz sonuç alınamadığı kısa süre sonra bir sonuca ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

"DÜŞEN UÇAK YOK"

Olay sonrası Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden, ''Türk hava sahasında şu ana kadar teyit edilen uçak düşme olayı yoktur'' açıklaması geldi.

KAYMAKAM: SESİN MERKEZİ GÜRCİSTAN

Ardahan'ın Posof İlçesi Kaymakamı Muharrem Köken, Gürcistan tarafından bir ses duyulduğunu, Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir olay yaşanmadığını söyledi.

Bu gece saat 21.30 sıralarında Ardahan’a bağlı Posof ilçesinde vatandaşların ışık kümesinin ardından şiddetli bir patlama meydana geldiğini ve bunun uçak düştüğü şeklinde yorumlara yolaçtığını belirten Posof İlçe Kaymakamı Muharrem Köken, “Bir ses duyulduğunu doğru. Ancak sesin merkezi Türkiye sınırları içinde değil, komşu Gürcistan’dan geldiği” Kaymakam Köken, göktaşı düşmüş olabileceğini de ifade ederek sesin kaynağının araştırıldığını belirtti.

Haberin Devamı