Spor Arda'nın hayali Avrupa

Arda'nın hayali Avrupa

Paylaş
Arda'nın hayali Avrupa

Galatasaray kaptanı Arda Turan, Avrupa'da futbol oynamak istediğini söyledi

Kundu’daki Mardan Palace Futbol Center’de çalışmalarını teknik direktör Frank Rijkaard nezaretinde sürdüren Galatasaray’ın antrenmanının ardından kaptan Arda, Barış ve kaleci Ufuk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE HEDEF FİNAL
Galatasaray Kaptanı Arda Turan, Antalya’da çok güzel bir ortamda çalıştıklarını söyledi. Ligde ve Türkiye Kupası’nda şampiyonluğu, UEFA Avrupa Ligi’nde de finali hedeflediklerini vurgulayan Arda Turan, "Biz bu kalitede bir takımız. Eğer üst düzey performans sergiler, oyuncularımız karakterli davranışlarını sürdürürlerse, hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

"ŞAMPİYONLUKTAN BAŞKA DÜŞÜNCEM YOK"

Arda Turan, transferi ile ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu: "Avrupa’da çok oynamak istiyorum ama şu anda sezon sonuna kadar tek hedefim Galatasaray’ın şampiyon olması, Avrupa’da en üst yerlere gelmesi ve Türkiye Kupası’nı kazanması üzerinedir.

Başka bir şey düşünmüyorum. Avrupa’da oynamak istediğimi hep söylüyorum ama şu anda tüm konsantrasyonum Galatasaray üzerine. Dediğim gibi transfer haberini sizler yazıyorsunuz ama benim konsantrasyonum sadece Galatasaray’dır."

ANTRENMANDA FENERBAHÇE MARŞI ÇALINMASI

İstanbul’daki ilk antrenmanda Fenerbahçe Marşı çalınması ile ilgili soru üzerine de Arda, bunun taraftarlarla ilgili bir şey olmadığını, kendilerine ait özel bölüme girilmesiyle alakalı olduğunu söyledi.

Arda, telefondaki marşın bilerek çalındığını ama sorunun bu olmadığını, her takıma saygılı olduklarını kaydetti. Arda Turan, buna karşın, özel yerleri olan soyunma odalarının dibinde kimseyi istemediklerini, kendisi olduğu sürece de böyle bir şeyi arzu etmediğini anlattı.

"MESSİ'YLE KIYAS GEREKSİZ"

Messi kıyaslamasıyla ilgili soru üzerine de Arda Turan, "Messi dünyanın en büyük futbolcusudur. Yetenekleri kimse ile kıyaslanamaz. Böyle tartışmalar yersiz ve gereksiz diye düşünüyorum. Benim işim futbol oynamak" yanıtını verdi.

"YAZILANLAR BENİM UMRUMDA DEĞİL"

Arda Turan, özel hayatı ile ilgili bir soruya da "Özel hayatım beni hiç rahatsız etmiyor. Benim işim futbol oynamak. Yapacak bir şey yok. Herkes bir şey yazıyor. Yazılanlar ne benim ne ailemin ne de kız arkadaşımın umurunda değil.

O yüzden de kimsenin umurunda olmaması gerekir. Benim işim futbol oynamak. Ben Galatasaray takım kaptanıyım. İlgilenilecek konu benim futbol hayatımdır" karşılığını verdi.

BARIŞ ÖZBEK ÇOK İDDİALI KONUŞTU

Galatasaraylı futbolcu Barış Özbek de, ligin ilk yarısını ikinci olarak bitirdiklerini, Avrupa ve Türkiye Kupası’nda da başarılı olduklarını vurgulayan Barış Özbek, "Ancak ilk yarı çok eleştirildik. Ben bu eleştirileri anlamadım. Biz gerçekten kötü oynadıysak, iyi oynadığımızda karşımızda kimsenin şansı olmaz. Ligin sonunda şampiyon kim olacak, belli olacak. Bu da biz olacağız. Merak konusu olan ligde ikinci kim olacak" dedi.

UFUK FORMA BEKLİYOR

Manisaspor’dan sezon başında Galatasaray’a transfer olan kaleci Ufuk Ceylan ise böyle büyük bir camiaya geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Herkesin bir gün forma şansı bulabileceğini, bu şansı iyi kullanmanın önemli olduğunu ifade eden Ceylan, şöyle konuştu: "Şu anda varımı yoğumu verip çalışıyorum.

Şans geldiğinde de en iyi şekilde kullanıp değerlendirmek istiyorum. Herkes oynamak ister ama bunun için çalışmak gerek. Bazen insan oynamadığında da kendini geliştirebilir. Daha iyi antrenman yapabilir, daha çok çalışabilir. Forma verildiğinde formanın hakkını vermek istiyorum. Ben de en kısa sürede forma giymek istiyorum ama bu teknik heyetin kararıdır. Biz profesyonel futbolcuyuz. Her gün, her şartta hazır olmalıyız."

3

Haberin Devamı