Spor Arda'ya Sansür

Arda'ya Sansür

Paylaş
Arda'ya Sansür

Posta yazarı Coşkun Türk, ataryemez.com'da ilginç bir tespitte bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV‘nin canlı yayınında Belçika maçı sonrasında futbolcuları telefonla kutladı. Otobüsle stattan kamp yaptıkları otele giden futbolcularla bir süre sohbet eden Erdoğan, Arda‘ya “Bugün yine şanslısın. Bir yerlere vurdurarak bilardo gibi gol attın” dedi. Bunun üzerine Arda da “Başbakanım sizden bir şeyler öğreniyoruz hayırlısıyla” diye cevap verdi. Bu cevap hem otobüste hem de stüdyoda gülüşmelere neden oldu. Arda telefonu ilk eline aldığında da kapatırken de Başbakan Erdoğan‘a “Hayırlı akşamlar” dedi. Arda pazar günkü referandum öncesi bunları bilinçli bir şekilde espri olsun diye mi söyledi yoksa içinden o an ne geçtiyse öyle mi konuştu bilemem. Fakat sempatik bir sohbetti…

Yazı konum bu sohbetin gazetelere yansıyış biçimiyle ilgili. Bundan önce “Yandaş Medyanın Özgür Spor Sayfaları” ve “Bulut’a Baktım Yaşasın Özgür Spor Basını” diye iki yorum yazmıştım. www.ataryemez.com arşivinde duruyor bu yazılarım. Yazıları kısaca özetleyecek olursam son yıllarda “Yandaş” diye tabir edilen gazetelerin, televizyonların birçok haberi görmezden geldiğini, sırf iktidara yaranmak adına yayınlar yaptığını vurgulamıştım. Buna rağmen bu yandaş medyada spor sayfalarının özgürlüğünden bahsetmiştim.

Sporun sansüre uğramadan yandaş medyada da yer aldığını ve bundan mutluluk duyduğumu vurgulamıştım. Ancak ne yazık ki yandaş medyanın önemli gazeteleri sonunda sporda da sansür uyguladı. Arda’nın “Başbakanım sizden birşeyler öğreniyoruz hayırlısıyla” sözleri ikili diyalogdan silindi. Hatta Erdoğan‘ın “Bugün yine şanslısın. Bir yerlere vurdurarak bilardo gibi gol attın” sözlerinin ardından Arda‘nın “Sağolun Başbakanım, ellerinizden öpüyorum” dediğini yazdı Sabah ve Fotomaç gazeteleri.

Başbakana, iktidara yaranmak adına gelinen noktaya bakın. Yahu Arda bu sözleri televizyonda canlı yayında söylüyor. Bunları nasıl çarpıtabiliyorsunuz Allah aşkına. Yandaş medyanın çoğunluğunda haber bu şekilde yer almış. Ancak hakkını verelim Zaman ve Star gazeteleri Başbakan ile Arda arasındaki diyaloğu bire bir yayınlamış. Bu nedenle yaptıkları doğru gazetecilik adına bu iki gazetenin yetkililerini tebrik ediyorum. Bu arada Mehmet Arslan yönetimindeki Hürriyet sporun da Arda‘nın sözlerini sansürlemesini hayretle karşıladım. Çalıştığım Posta gibi bu diyaloğu hiç kullanmayan gazeteler de var. Ancak bunun sebebi gazetelerin baskıya erken verilme zorunluluğu.

Bu vesileyle hepinizin bayramını kutluyor, sağlık ve mutlulukla nice bayramlar diliyorum.

Haberin Devamı