Eğitim - Kariyer Arel’de fikirler işe dönüşüyor

Arel’de fikirler işe dönüşüyor

Paylaş
Arel’de fikirler işe dönüşüyor

İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi’nde bulunan ArtıArel Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi’nde girişimcilik faaliyetleri ön planda tutuluyor

Arel Teknoloji Transfer Ofisi’nde (ArelTTO), Ar-Ge işbirliği kapsamında üniversite ve sanayi arasında ortaklaşa yapılabilecek proje önerileri geliştiriliyor. Kendi işini kurmak isteyen girişimciler, bu süreçte destekleniyor. Girişimcilerin bu merkezde gereken bilgi ve beceriyi uygulamalı olarak edinmeleri sağlanıyor.

YATIRIMCILAR İLE BULUŞMA OLANAĞI

ArtıArel’de araştırma, planlama, organizasyon, motivasyon, koordinasyon ve denetleme işlemleri bir arada yürütülüyor. Girişimcileri en doğru şekilde yönlendiren ArtıArel, yapılan çalışmaya uygun mentor desteği sağlayarak akademik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Girişimciler, iş fikri başvuruları ile ArtıArel bünyesinde özel bir programın parçası oluyor. Böylece eğitim ve mentorlük sürecinde, yatırımcılar ile buluşma olanağına, ulusal veya uluslararası girişimcilik programlarına başvurma fırsatına sahip oluyor.

İLERİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ

Polimer Teknolojileri ve Kompozit Malzemeler Araştırma Geliştirme Merkezi’nde de (ArelPOTKAM) dünyada ve Türkiye’de kullanım alanı her geçen gün artan ileri mühendislik malzemelerden fonksiyonel polimerler ve kompozit malzemelerle ilgili araştırma, geliştirme ve yenilik faaliyetleri yürütülüyor. Teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden ArelPOTKAM, bu gelişmelere uygun yeni ürünlerin oluşturulmasını sağlıyor. Bu merkezde, kamu ve özel sektör kuruluşlarına test ve analiz hizmetleri de veriliyor.

PROJELERE DESTEK

İstanbul Arel Üniversitesi bilimsel çalışmaları ve araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2014 yılında ‘Proje Destek Ofisi’ni kurdu. Ocak 2017’de bu yapı güçlendirilerek Teknoloji Transfer Ofisi’ne (ArelTTO) dönüştürüldü. İstanbul Arel Üniversitesi’ndeki bilgi ve teknolojinin katma değerli yeni uygulamalara ve ticari çıktılara dönüştürülmesi hedefleniyor.




Haberin Devamı