Gündem Arif Erdem mahkemeye zorla getirilecek

Arif Erdem mahkemeye zorla getirilecek

Paylaş
Arif Erdem mahkemeye zorla getirilecek

“Futbolda Şike Davası”nın dünkü duruşmasına katılmayan Eski Milli futbolcu Arif Erdem bir sonraki duruşmaya zorla getirilecek

“Futbolda Şike Davası” kapsamında eski milli futbolcular Tanju Çolak, Fatih Akyel ile futbolcular Kenan Hasagiç ve Recep Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 71 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi.

Haberin Devamı

Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz 71 sanıktan duruşmaya katılan 23 sanığın talepleri alındı. Ardından davada müşteki sıfatıyla yer alan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü avukatları suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle müdahil olma talebinde bulundu. Taleplerin alınmasının ardından savcı mütalasını verdi. Cumhuriyet Savcısı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü avukatlarının müdahil olma taleplerinin kabul edilmesini istedi. Karar için duruşmaya yaklaşık 4 saat ara verildi.

Aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti başkanı Münevver Aksünger TFF ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü avukatları’nın müdahillik talebinin sanıklar ve avukatlarının talebe ilişkin görüşlerinin alınmasının ardından karar verileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti sanık Fatih Sezer’in savunmasını alınmış olmasını gözönüne alarak hakkında alınan yakalanma kararının geri alınmasına ve aralarında tutuksuz sanıklar Fatih Akyel, Hakan Korkmaz, Alişen Kandil, Temel Eyüpoğlu’nun da bulunduğu 23 sanığın duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklardan Tanju Çolak, Yücel Çolak’ın mazaretlerini kabulü ile bir sonraki duruşmada hazır edilmelerine hükmederken, tutuksuz sanık Arif Erdem’in davetiye gönderilmesine rağmen duruşmaya gelmemesi nedeniyle hakkında zorla getirilme kararı verilmesine ve Emniyet birimlerine konuyla ilgili yazı yazılmasını karar bağladı

Sanık Serkan Gündoğan’ın hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 25 mart 2011’e saat 09.30’a erteledi.

Cem TURSUN / İSTANBUL, (DHA)