Gündem Arif Sağ'ın gelinine 2 yıl istemi

Arif Sağ'ın gelinine 2 yıl istemi

Paylaş
Arif Sağ'ın gelinine 2 yıl istemi

Arif Sağ'ın gelini Pınar Sağ, hakkında 'suçu ve suçluyu övme' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ ile evli olan Pınar Sağ, Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde geçen yıl katıldığı ‘Düzgün Baba Festivali'nde sahneye çıkarak türkü söyledi.

Sağ, konser sırasında konuşma yaparak, “Artık dağlarımızda çatışmalar olmasın, barış gelsin, kimse ölmesin. Mercan Dağları'nda 17 genç silahsız öldürüldü. Artık bu savaş son bulsun, biz kendi memleketimizde özgürce gezebilelim, bu topraklara barış gelsin” dedi.

Sağ, hakkında bu konuşma nedeniyle ‘Suç ve suçluyu övme' gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezasıyla dava açıldı.

"KARDEŞLİĞİ İSTEMEK SUÇ OLDU"

Eşi Tolga Sağ ve avukatlarıyla Nazimiye Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan Pınar Sağ, ertelenen duruşmadan sonra Türkiye'de barışı savunma, kardeşliği istemenin suç olduğunu savunurken, şöyle dedi:

“Hayatım boyunca birçok ülke ve şehirde konser verdim, ama sadece Tunceli’de hakkımda 2 kez suçu ve suçluyu övmekten dava açıldı.

Ayrıca Mercan Dağları'nda öldürülen 17 insanın suçlu olduğuna dair hiçbir belge ve karar yoktu. Zaten bu yönde savunma verdim. Ben konserde barışı savundum.

‘Artık kimse ölmesin' dedim, ‘Bu topraklara barış gelsin' dedim. Mercan Dağları'nda 17 gencin öldürülmesini eleştirdim. Suçsuz olduklarını savundum ve Mercan Dağları türküsünü söyledim.”

Sanatçıların toplumsal duyarlılıkları olması gerektiğini savunan Pınar Sağ, her zaman barış, kardeşlik ve özgürlüğün yanında olduğunu, her sanatçı da da bu duyarlılığın olması gerektiğini söyledi. Pınar Sağ, şöyle devam etti:

“Ama ne zaman, ‘Barış, kardeşlik' desek suçlu olarak ilan ediliyoruz. Biz halk olarak birçok kıyımı yaşadık ve ölümleri hep yüreğimizde yaşayan bir topluluğuz. Tabii ki bizler bu coğrafyada savaş değil, barış, kavga değil kardeşlik isteyeceğiz. Biz hep barış ve özgürlükten yanayız.”

Ferit DEMİR/TUNCELİ (DHA)