Siyaset Arınç: 28 Şubat 10 yıl sürmedi
Paylaş
Arınç: 28 Şubat 10 yıl sürmedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat'ın yıldönümü için manidar konuştu

Yıldönümü

28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ‘İrticaya karşı topyekün mücadele’ kararı alınmıştı. Tarihe ‘Post Modern Darbe’ olarak geçen 28 Şubat kararları sonrası dönemin Refahyol hükümeti istifa etmiş, iktidar partisi RP de kapatılmıştı.

28 Şubat kararları sonrası göreve gelen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, “28 Şubat 1000 yıl sürecek” demişti.

‘Bin yıl bitti mi?'

Resmi bir ziyaret için dün Suriye’ye giden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a “Yarın (bugün) 28 Şubat’ın yıldönümü. Dönemin Genelkurmay Başkanı ‘28 Şubat süreci ne kadar sürecek?’ sorusuna ‘28 Şubat bin yıl sürecek’ cevabını vermişti. O bin yıl bitti mi?” diye soruldu.

Arınç bu soruya “28 Şubat’ın üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçti. O zaman yetkili olduğunu söylediğiniz kişi ‘Bin yıl sürecek’ demişti, görüyorsunuz 10 yıl bile sürmedi” karşılığını verdi.

‘İyi ki bitti’

İstanbul’da dün ‘Türkiye Buluşmaları’ adlı etkinliğe katılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de “28 Şubat’ın bin yıl süreceği söyleniyordu. Ne söyleyeceksiniz?” sorusunu “İyi ki bitti. Bitti artık geriye dönemez Türkiye” diye yanıtladı.

Haberin Devamı