Siyaset Arınç: Başarımıza 12 Haziran'da taç giydireceğiz
Paylaş
Arınç: Başarımıza 12 Haziran'da taç giydireceğiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizi güçlü yapan beraberliğimizdir. Çok şükür aramıza nifak sokmaya çalışanlar bugüne kadar hiç muvaffak olamadı, bundan sonra da olmayacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa’nın Kestel ilçesi girişinde partililer tarafından büyük sevgi gösterileriyle karşılandı. Kestel kavşağında hazırlanan kürsüden vatandaşlara hitap eden Arınç, kendisine ve AK Parti kadrolarına gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

Arınç, bugüne kadar Türkiye’ye hizmet etmek için, insanları da daha mutlu ve huzurlu yapmak için çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
"Bugün ise seçimlerde hep birlikteyiz. 18 milletvekili adayı arkadaşımızla ve bugüne kadar milletvekilliği yapan arkadaşlarımızla birlikteyiz. Bizi güçlü yapan beraberliğimizdir. Çok şükür aramıza nifak sokmaya çalışanlar bugüne kadar hiç muvaffak olamadı, bundan sonra da olamayacak. Biz birlikteyiz. Ne kadar güçlü olursak, ne kadar yumruğu aynı yere vurursak, ne kadar el birliğiyle hizmet edersek birbirimizden güç alırsak o kadar başarılıyız. Türkiye’de bizim hükümetimiz 60. hükümet. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana 90 yıl geçti. 90 yılda 60 hükümet. Ortalama 1 yıl 3 ay. Bugüne kadar 3 aylık, 5 aylık, bir senelik, 2 senelik, 3 senelik hükümetler oldu. Biz 9 yıldan beri iktidardayız. Bizi 9 yıldır iktidarda tutan, her seçimde başarıdan başarıya götüren, her seçimde oy oranımızı bir kat daha fazlasıyla kazandıran çok şükür inancımızdır, memleketi sevmemizdir, el birliğiyle koşmamız, hizmet etmemizdir. Birbirimizi seviyoruz, güveniyoruz millet de bize güveniyor ve bize destek veriyor."
Bugüne kadar 2002, 2004, 2007 ve 2009 seçimlerinde hep başarılı olduklarını hatırlatan Arınç, bu başarıda en büyük payın, en yüksek oy oranıyla her zaman Kestel’in, Bursa’nın olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

-"BENİM İÇİN ÇOK BÜYÜK SÜRPRİZ OLDU"-

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve genel merkezin aldığı kararla bakanların seçim bölgelerinin değiştirildiğine de değinerek, "Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Ben çok sevinçliyim, çok gururluyum. Türkiye’nin göz bebeği, tarihimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin en güçlü olduğu, AK Parti’mizin en güçlü olduğu, ekonomide, ticarette, eğitimde, sağlıkta her konuda ileri gitmiş bir Bursa’da sizlerle birlikte olacağım için çok mutluyum. Bundan büyük bir şeref duyuyorum" diye konuştu.

Devlet Bakanı Faruk Çelik’in de Şanlıurfa’da büyük hizmetler yapacağını ifade eden Arınç, "Bütün bakanlarımız da kendi seçim bölgelerinde sizlerin dualarınızla, desteğiyle en büyük başarıları kazanacaklar" dedi.

Haberin Devamı

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada milletvekili arkadaşlarımız var, aday arkadaşlarımız var. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün varız, yarın olmayabiliriz. Önemli olan her günümüzü daha hayırlı daha başarılı hizmetlerle geçirmek, Bursa’mıza daha çok hizmet etmektir. Bugün tanıtım toplantımız olacak. Burada adaylarımızı takdim edeceğiz, tanıtacağız. Güzel kadrolarla, güven duyulan kadrolarla, çalışkan, başarılı kadrolarla Bursa’mızda hizmete koşacağız.

Bugüne kadar seçimlerde nasıl başarılı olduysak onun üzerine 12 Haziran’da büyük bir taç giydireceğiz. 12 Haziran’da inşallah Allah’ın izniyle AK Parti yeniden tek başına iktidar olacak ve zaferin ilk müjdesini Bursa’dan, Kestel’den alacağız inşallah."

Başbakan Yardımcısı Arınç’a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve bazı milletvekilleriyle milletvekili adayları eşlik etti.