Siyaset Arınç: Bay Kemal 'Noel Baba' gibi
Paylaş
Arınç: Bay Kemal 'Noel Baba' gibi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, millete boş vaatlerde bulunmadıklarını, boş vaatlerde bulunmanın başkalarının işi olduğunu ifade ederek, "Maşallah şimdi bay Kemal, 'Noel baba' gibi çantasına bütün hediyeleri doldurmuş" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa’nın Keles ilçesindeki Merkez Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından ilçe meydanında halka hitap etti.

Haberin Devamı

Regaip Kandili’nin idrak edildiği perşembe gününün, üç ayların başlangıcı olduğunu anımsatan Arınç, "Allah hepimiz hakkında mübarek, hayırlı ve bereketli kılsın. Allah Recebi Şerifi de Şabanı Şerifi de Ramazanı Şerifi de görmeyi nasip etsin. Türkiye’mize Türk-İslam alemine Allah bereketini yağdırsın inşallah" diye konuştu.

Arınç, kendisinin 5 yıl meclis başkanlığı yaptığını, 3 yıldan beri de başbakan yardımcılığı görevini sürdürdüğünü, bu dönemde de doğduğu yer olan Bursa’dan milletvekili adayı olduğunu hatırlattı.

Hükümet olarak 8,5 yıldır iktidarda bulunduklarını, bu süre içinde büyük hizmetlere imza attıklarını, vatandaşın verdiği destekle Türkiye’ye hizmet ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini anlatan Arınç, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Sağlık alanında önemli hizmetler yaptık. Ülkenin yollarını yeniledik, yenilerini yaptık. Biz yol şampiyonuyuz. Yolsuzluğu başkaları yapıyor, biz yol yapıyoruz. Bizim işimiz yol yapmak. 60-70 senede, cumhuriyet döneminde yapılan yolun uzunluğu 6 bin küsur kilometre. Biz 8,5 yılda 15 bin kilometre yol yaptık. Yaptıklarımız ortada, yapacağız. Burada bazı arkadaşlarımız ihtiyaçlarından bahsettiler, hem yol hem içme suyu taleplerinde bulundular. Bunları Allah’ın izniyle çözeceğiz. Artık içme suyu olmayan ya da yetersiz olan hiçbir köyümüz kalmayacak, bundan emin olun."

Arınç, cumhuriyet döneminin en büyük projesinde başarılı olduklarını, bu projenin de KÖYDES projesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Sorunların hepsine çözüm bulacağız. Ben bunları söylerken, birinin kulağını çınlatalım; ’Şunu, bunu nasıl yapacaksınız?’ diye sordukça, ’Benim adım Kemal’ diyor. ’Benim adım Bülent’ demiyorum. Benim çok güçlü bir hükümetim var. Onun adı AK Parti Hükümeti. O hükümet Türkiye’de bugüne kadar hiçbir şeyi eksik bırakmadı, her şeyi yaptı. Çünkü milletini seviyor. Başbakanından başlayarak, parlamentomuzda 300’den fazla milletvekilimiz var. Seçime giderken 330’du, Allah’ın izniyle seçimden sonra artık, kaç yüz otuz çıkacağımızı Allah bilir. Geleceğiz, grubumuzla güçlü olacağız. Bu ’Bay Kemal’in ’Benim adım Kemal’ demesine benzemez. Türkiye’nin en güçlü lideri, Avrupa’nın dünyanın sözüne itibar ettiği tek siyasetçi, tek güçlü lideri, emin olun üç kişinin ismi sayılırsa, biri Tayyip Erdoğan’dır. Başbakanımız Tayyip Erdoğan, ’Şunu, bunu yapacağım, şunu yaptım’ dedikçe, arkasından ’Benim adım Tayyip’ demiyor. Bu beyefendi diyor, olabilir. Biz kendi ismimizi kendi gücümüzü, hiçbir zaman söylemeyiz."

Haberin Devamı

-"BİR DEFA GETİRDİNİZ, BİR DAHA GİTMİYORUZ"-

Türk milletinin çok aziz bir millet olduğunu ifade eden Arınç, şunları söyledi:
"Hamdolsun, tarihimizde şanımız, şerefimiz var. Ama biz sonradan fakirleştik, yoksullaştık. Türkiye’de işbaşına gelen siyasetçiler ve maalesef küçük, kısır çekişmeler, koalisyon ortaklıkları, millete hizmeti bıraktılar, maalesef kendi keselerini doldurma kavgasına girdiler. Birbirlerini yediler, bitirdiler, millet de 2002 Kasım seçimlerinde hepsini saf dışı etti. AK Parti’yi tek başına iktidar yaptı. Çok şükür bak 8,5 yıl oldu, bir defa getirdiniz, bir daha gitmiyoruz. Ne top, tüfek kar ediyor, ne hilekarlık, ne ahlaksızlık, ne planlar, ne bilmem neler... Çok şükür Allah’a hamdolsun. Neler geçirdik arkadaşlar. Eskiden püf deseler, kaçıp giden iktidarlar vardı. Biz sizden aldığımız emaneti, birilerinin korkusuyla sokağa bırakmadık. Bak bugüne kadar taşıdık. Çok şükür AK Parti’nin amblemleri her tarafta. Işık her yerde var ve biz tekrar 10 gün sonra Allah’ın izniyle iktidara gelecek gücü hissediyoruz, milletimizin sevgisini hissediyoruz."

Haberin Devamı

-"NOEL BABA GİBİ..."

Arınç, Bursa’daki mitingi herkesin gördüğünü, 60-70 bin insanın o mitingde toplandığını belirterek, şunları kaydetti:
"Çok şükür inkar edemediler. Çünkü göz görüyor. Görmeseniz, ’hayaldi bu’ diyeceksiniz. Çok şükür Bursa sandıkları patlatacak, ’AK Parti’yi yeniden ustalık döneminde iktidara taşıyacağım’ diye söz veriyor. Millet, ’Allah sizden razı olsun’ diyor. Okullar, hastaneler yapıyoruz. Yollar, eğitim tesisleri yapıyoruz, yapmadığımız iş kalmadı. Şimdi daha çok yapacağız. Daha iyisini yapacağız. Arada kalan ufak tefek işleri bitireceğiz. Çok şükür biz, ’2023’te Türkiye nasıl zengin olmalı, herkes nasıl iş sahibi olmalı, geliri nasıl artırmalı, Türkiye’de toplumsal barışı, milli birlik ve kardeşliği nasıl yeniden tesis etmeliyiz’ biz onun hesaplarını yapıyoruz. Bu hesapları yaparken, millete boş vaatlerde bulunmak bizim işimiz değil. Boş vaatlerde bulunmak başkalarının işi. Hayatlarında bir tek dikili ağacı olamayanlar, koalisyonlarda bulundukları dönemlerde, ekmekle, gaz yağıyla motorinle her şeyi karneye bağlayan insanlar, geçmişe ait bir tek olumlu örnek gösteremezler. Maşallah şimdi Bay Kemal, ’Noel baba’ gibi çantasına bütün hediyeleri doldurmuş, Keles’e gelince bir tanesini veriyor. Buradan Nilüfer’e gittiği zaman başka bir şey çıkarıp veriyor. ’Mazot 1,5 lira’ diyor. ’KDV’yi ÖTV’yi kaldırdım’ diyor. ’Emeklilerin maaşını artıracağım’ diyor. Sırtında yumurta küfesi yok. Bunları kim istemez? Bunları kim konuşmaz? Elbette her şeyin bir hesabı, kitabının olması lazım. Bütçe imkanlarına bakacağız, kaynaklarımızı gözden geçirerek, bu vaatlerde bulunacağız. Biz 2002 sonuyla bugün arasında, emekli maaşlarına yüzde 247 zam yaptık. Ama çok küçüktü maaşlar, ne kadar zam yaparsanız, yine de az görünüyor. Allah’ın izniyle 12 Haziran’dan sonra, bütçemizin imkanlarıyla emeklilere daha çok zam yapacağız. Sadece emeklilere değil, çalışanlara tarım kesimine daha çok destek vereceğiz."

Haberin Devamı

-"HEDEFİ TAM 12’DEN VURDUNUZ"-

Bu arada Keles’e bağlı Güneybayır köyünün girişinde Başbakan Yardımcısı Arınç’ın aracını durduran köylüler çilek ikram etti.

Köylülerin, "Köyün girişine asılan ve üzeride ’Sayın Bakanım, ’Türkiye’de bir tek susuz ve yolsuz köy kalmadı’ diyorsunuz. Ama Güneybayır senelerdir içme suyuna hasret bilmiyorsunuz" yazılı pankartı göstermesi üzerine Arınç, "Hedefi tam 12’den vurdunuz. Keles ilçe merkezindeki programı bitirdikten sonra mutlaka dönüşte uğrayacağım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç’a, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Manisa Milletvekili Recai Berber ile Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de eşlik etti.