Siyaset Arınç Bosna Hersek'e geliyor
Paylaş
Arınç Bosna Hersek'e geliyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın Bosna Hersek'e gidecek

Zenitsa Üniversitesi tarafından tevdi edilecek fahri doktora unvanını almak üzere yarın Bosna Hersek’e gelecek olan Arınç, ilk olarak Anadolu Ajansı tarafından geliştirilen ve Saraybosna Uluslararası Havalimanı ile THY Bosna Hersek Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen “Dijital Bilgi Ekranları” projesinin açılışını yapacak. Arınç, daha sonra Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret edecek ve tarihi Başçarşı’yı gezdikten sonra, Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Vakfı (BİGMEV) tarafından korunan, “Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi”nde incelemelerde bulunacak.

Haberin Devamı

Beraberindeki heyetle birlikte Zenitsa kentine hareket edecek olan Arınç, Zenitsa Üniversitesi Felsefe Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü bünyesinde TİKA ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi işbirliğince kurulan “Fethi Gemuhluoğlu Kütüphanesi“nin açılışını gerçekleştirecek. Arınç, daha sonra Zenitsa Üniverstesi'nce kendisine tevdi edilecek fahri doktora unvanı törenine katılacak ve burada bir konuşma yapacak.

Arınç, Bosna Hersek'teki temaslarının ikinci günü ise tarihi Mostar kentinde incelemelerde bulunacak.

''Dijital Bilgi Ekranları“ projesi

AA tarafından geliştirilen proje ile Uluslararası Saraybosna Havalimanı’nın yolcu ve VIP salonlarındaki LCD ekranlarda AA’nın Türkçe, İngilizce, Arapça ve Boşnakça haberleri ile proje ortaklarının görselleri ve reklamları yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu proje ile Saraybosna Havalimanı’ndaki yolcular ve ziyaretçiler, uçuşlarını beklerken AA’nın haberlerini farklı dillerde okuma imkanı bulacak. AA tarafından geliştirilen “Dijital Bilgi Ekranları”, havaalanlarının beraberinde, bankalar, alışveriş merkezleri, hastaneler, tren istasyonlari, tren, otobüs ve uçaklarda yoğun insan trafiği olan alanlarda uygulanabiliyor.