Siyaset Arınç: Çiçeklerinizi hazırlayın
Paylaş
Arınç: Çiçeklerinizi hazırlayın

Arınç'tan Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönüş yapacağı sinyali

‘İsrail’den izin alınmalıydı’

İsrail’in Gazze yardım taşıyan gemilere yönelik saldırısına Bşabakan Tayyip Erdoğan’ın tepkisi çok sert olmuştu. AK Parti hükümetine destek verdiği bilinen cemaat lideri Fethullah Gülen ise Başbakan Erdoğan ile ters düşmüştü.

Fethullah Gülen önceki gün Amerikan Wall Street Journal Gazetesi’ndeki demecinde “Önceden İsrail ile anlaşılmaması otoriteye karşı başkaldırıdır ve fayda getirmez. İsrail’den izin alınmalıydı” demişti.

‘Uzaktan öyle görünüyor’

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay dün Fethullah Gülen’in açıklamasıyla ilgili şunları söyledi: “Fethullah Bey, uzunca bir zamandan bu yana ülkemizin dışında.

Sanıyorum Türkiye’deki ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip edemiyor. Uzaktan bakınca böyle görünüyor demek ki” diye konuştu.

‘Her zamanki gibi doğru’

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün Ankara’da 8. Türkçe Olimpiyatları’nın Ödül Töreni’ne katıldı. Bülent Arınç, Gülen’in sözlerini “Hoca Efendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor.

Her şart altında, her durum altında ve her şeye rağmen müspet hareket etmeliyiz ve bunun imkanlarını araştırmalıyız” diye değerlendirdi.

‘Tercihi hüzünlü gurbet’

Bülent Arınç şöyle konuştu: Muhterem Hoca Efendi 12 seneden beri Türkiye’nin dışında, haksız bir şekilde ülkesinden hicrete mecbur edildi. Hakkında yapılmadık iftira kalmadı.

Medyası, siyasileri, bir takım çıkar odakları, bir takım, Türkiye’nin karışmasında fayda ve menfaat umanlar Hoca Efendi’yi hep kötülediler. O da 12 senedir hüzünlü gurbeti tercih etti.

‘Artık önünde engel yok’

Fethullah Gülen’in hakkında açılan davalardan beraat ettiğini söyleyen Bülent Arınç şöyle konuştu: Artık Türkiye’ye girmesine de hiç bir engel yok.

Gelebilir, aramızda olabilir, hayatının bundan sonraki bölümünü Türkiye’de geçirebilir. Ama o ‘Birileri benim bu gelmemle Türkiye’yi karıştırmak isteyebilir. Türkiye’ye zarar vermek isteyebilir’ diyerek gelmiyor.

‘İftiracılar karşılayacak’

Türkiye’de geçmişte Fethullah Gülen’e ve dünyanın dört bir yanında açtığı okullarına şüpheyle bakanların bugün artık fikirlerinin değiştiğini söyleyen Arınç, “Sonunda ‘Bunlar güzel insanlar.

Bunlardan zarar gelmez’ diye düşünülmüşse, işte aynen Hoca Efendi de yarın uçağa binip Türkiye’ye geldiğinde havaalanında onu çiçeklerle karşılayacak olanlar, hakkında binbir türlü iftira yapanlar olacaktır” dedi.

‘Türkiye bu noktada’

Fethullah Gülen’i eleştirenlerin artık fikrinin değiştiğine dikkat çeken Arınç, Fethullah Gülen’in yakında Türkiye’ye kesin dönüş yapacağının sinyalini verdiği açıklamasına şöyle nokta koydu:

Türkiye bu noktaya gelmiştir, emin olunuz. Ağızlarını her açtıklarına Hoca Efendi’ye iftira yağdıranlar şimdi kendilerine destek bulmak için onu referans göstermeye başladılar. Çiçeklerini hazırlamaya başlasınlar artık.

3

Haberin Devamı