Gündem Arınç şarkı söyletip puan verdi

Arınç şarkı söyletip puan verdi

Paylaş
Arınç şarkı söyletip puan verdi

Balkan Göçmenleri Federasyonu'na da (BAL-GÖÇ) bayram ziyaretinde bulunan Arınç'tan, Bulgaristan Kültür Bakanlığı'nda ses sanatçısı olduğunu söyleyen Fahriye Güney isimli kadından ilginç bir istekte bulundu

Balkan Göçmenleri Federasyonu'na da (BAL-GÖÇ) bayram ziyaretinde bulunan Arınç'tan, Bulgaristan Kültür Bakanlığı'nda ses sanatçısı olduğunu söyleyen Fahriye Güney isimli kadından ilginç bir istekte bulundu. Yurtdışındaki etkinliklere gitmek istediğini söyleyen Güney'e Başbakan Yardımcısı Arınç, kadından bir şarkı söylemesini istedi. Söylediği iki Balkan şarkısına 10 üzerinden 7 puan veren Arınç, 'Vardar Ovası' türküsünü söylemek isteyen kadına, "Onda rakı falan geçiyor. Başka birşey söylesin. Ben yokken söyle onu" dedi. Daha sonra Güney'den başka bir türkü dinleyen Arınç, Güney'e 10 üzerinden 11 puan verdiğini söyledi.

Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun bayramlaşma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Daha önce dernek binasının açılışına katıldığını hatırlatan Arınç, "Bu güzel binanın açılışı üzüntülü bir günümüze denk gelmişti. Şehitlerimiz vardı. O üzüntü içerisinde sadece açılışımızı yapabildik.

Bugün aradan aylar geçti. Hamdolsun bugün karşınıza huzur ve sükunet içerisinde bir Türkiye'yle geliyoruz. Türkiye o günkü şartlara göre bugün huzur içerisinde. Karakollar basılmıyor, terör olayları büyük ölçüde bitti. Bazı yerlerde canımızı sıkan, yüreğimizi acıtan şeyler var. Ama o günlerdeki gibi 8 kişi, 25 kişi, 30 kişi hepsi birer vatan evladı olan canlarımız toprağa düşmüyor. Anneler ağlamıyor.

Şehit cenazelerinde gözyaşları kan olup akmıyor. Hamdolsun hükümetimizin sürdürdüğü çok zor bir işle geldiğimiz nokta, silahların büyük ölçüde bırakılması, yurtdışına çıkış ve silahlı, bombalı şiddete yönelik eylemlerin şimdilik son bulması. Yarın ne olur Allah bilir. Zor bir işin içerisindeyiz. Ama amacımız bu çözüm sürecini başarıya ulaştırmak" dedi.

ÜLKEMİZE HUZUR GELECEKSE İKTİDARDAN GİDELİM

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu zorlu süreçte milletin kendilerine güvenmeye devam ettiğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: "Çözüm süreciyle ilgili anketler yapılıyor. Bazı bölgelerde yüzde 80, bazı bölgelerde de yüzde 60'tan aşağıya düşmüyor. Demek ki milletimiz yine bize güveniyor. Bizim yanlış yapmayacağımıza, ihanet etmeyeceğimize, teröröstlere onlara ödün vererek anlaşmayacağımıza kesinlikle inanıyor. Yapacağımız işler bu ülke için hayırlı işlerdir. Huzur barışın gelmesi içindir.

Başka bir parti olsaydı bunu yapamazdı. Başka hükumetler olsaydı yapamazdı. Nitekim 35 yıldır terörün içerisindeyiz, hiç bir hükümet de bunu yapamadı. Biz yapmaya mecburuz. Millet bize bu kadar güveniyorken terörü sona erdirmek için biz birşey yapmazsak kimse yapmaz. Kimse elini bu taşın altına koymaz. Başbakanımız ne diyor, 'Bu işi sürdürmek, baldıran zehiri içmek gibidir' biz ona da razıyız. Yeter ki memleketimiz terörden kurtulsun. Ülkemize huzur gelecekse iktidardan gidelim ona da razıyız. Bu başarıyla sonuçlanırsa hepimiz düğün, bayram ederiz. Ülkemiz kurtulur, insanımız kurtulur. Türkiye uçar arkadaşlar."

DHA