Siyaset Arınç: Sayın Kuzu Arjantin'de yorgunluk atıyor
Paylaş
Arınç: Sayın Kuzu Arjantin'de yorgunluk atıyor

Arınç: Sayın Kuzu Arjantin'de yorgunluk atıyor

Türkiye Reklam Konseyi toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ilginç açıklamalar yaptı.

RTÜK yasa tasarısıyla ilgili çalışmaların bir yıldır devam ettiğini kaydeden Arınç, "Sonunda bu taslak hazırlandı yine görüşlerinize sunuldu. Nihayet imzalanarak TBMM gündemine gönderdik. 1 Ekim'de yeni yasama dönemi başlayınca da bu konuların ciddi biçimde gündeme gelmesi gerekir.Çünkü yeni yasama döneminin gündeme gelmesiyle seçim döneminin de başladığını hepimizin bildiğini sanıyorum. Biz Anayasa Komisyonundaki görüşmemize 9 Haziran 'da başlayacağız. Sayın Başkanımız epey uzun sürecek bir Brezilya Arjantin gezisine çıktılar. Hakettiler de. Anayasa Komisyonunda her gün orada azar işite işite bağıranları çağıranları dinleye dinleye çok yorulmuşlardı. Sayın Başbakan onlara bir jest yaptılar. Sayın Kuzu sanıyorum ki Arjantin'de biraz yorgunluk atıyor. Dönecekler ve RTÜK yasa tasarısını görüşmeye başlayacaklar. Arkasından da biz de fırsat kollayacağız ki ne zaman gündeme getirelim ve şunu çıkaralım diye" dedi.

Haberin Devamı

"BİZ ANKARA'YA GİRMEK ÜZERE OLAN KAMYONLA İLGİLİ HABER YAPIYORUZ"

Eskiden TRT'nin protokol haberciliği yaptığını söyleyen Arınç, " Eskiden haber sıralaması olurdu. Bundan vazgeçtik. Biz şimdi Ankara 'ya girmek üzere olan kamyonla ilgili haber yapıyoruz. Son dakika haberleri. Ama izleniyor bunlar. İzleyin bizi diye 12 kanalımız oldu. Avazıyla Kürtçesiyle açmadığımız kanal kalmadı. Şimdi İngilizce kanallı açacağız vaktimiz yetişirse de Farsça kanalı açacağız." dedi. Reyting ile ilgili olarak ise Arınç," Biz yine en az izlenen kanal olalım. Ama birileri haksız rekabeti yapmasınlar. Birbirlerinin üstüne çıkmasınlar. Hak eden kazansın. Gerçek ölçümler yapılsın. " dedi.