Siyaset Arınç: TRT'de kadrolaşma yok
Paylaş
Arınç: TRT'de kadrolaşma yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'de kadrolaşma yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı

Bülent Arınç, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın soru önergesine, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in bilgi notuyla yanıt verdi.

"Özerk ve tarafsız bir yapıya sahip olan TRT’de kadrolaşma yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" diyen Arınç, kurumsal hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak asgari düzeyde açıktan ve naklen personel alımı yapıldığını belirtti.

TRT Kanunu’nun, 5767 sayılı Kanun ile değişik 50. maddesinin (I) bendinde; "radyo-televizyon yayın, yapım, teknik ve bilişim hizmetlerini yürütmek ve sayısı 300’ü geçmemek üzere sözleşmeli personel çalıştırılmasının" öngörüldüğünü anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

"Kurumumuzun haber, program ve yayıncılık konusunda tecrübeye sahip bazı personelinin, daha önce Star Gazetesi, Star TV, BRT, Kanal D, Lig TV, Sky Türk, Fox TV, TV 8, Kanal B, NTV, Flash TV, Show TV, CHA, İHA, CNN, Samanyolu TV, ATV, HBB, Ata TV, Olay TV, Kanal A, Kanal T ve Zaman Gazetesi gibi basın yayın kuruluşlarında görev yaptıkları bilinmekte olup, kurumsal hizmet ihtiyaçları göz önünde bulundurularak naklen ve açıktan asgari düzeyde personel alımı yapılmıştır.

Sözleşmeli personel ücretleri, 2954 sayılı Kanunun 50. maddesinin (I) bendi ile bu bende dayanılarak çıkarılan ve Resmi Gazetede yayımlanan TRT Kurumunda Sözleşmeli Statüde İstihdam Edilen Personel Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde belirlenmektedir."

Haberin Devamı