Siyaset Arınç: Yargıtay sen kararınla konuş
Paylaş
Arınç: Yargıtay sen kararınla konuş

Arınç: Yargıtay sen kararınla konuş

Bülent Arınç, yargıda yaşanan krizle ilgili sert açıklamalarda bulundu: "Biz diyoruz ki, 'Ey Yargıtay sen şimdi konuşma...Sen kararlarınla konuş' diyoruz.Yüksek yargıya yakışanı yapın.Sizden beklediğimiz budur". "Danıştay bildiri yayınlıyor.Sana ne oluyor kardeşim.Sonunda da bize tavsiyelerde bulunuyor ama üste kendi hükümete ağzına geleni söylüyor"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Haliç Kongre Merkezi'nde partililer ile buluştu.Toplantıda konuşan Arınç, demokratik açılımdan, yargı krizine, darbe planlarından, internete düşen ses kayıtlarına kadar birçok konuda sert açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına İstanbul'un önemine dikkat çekerek başlayan Bülent Arınç, "Başbakan'ın burada belediye başkanı olması bir milattır.AK Partili arkadaşlarımız demokratik açılım konusunda açıklayıcı konuşmalar yapıyorlar. Dün Başbakan, Türkiye'nin sanatçıları ile biraraya geldi.Bu açılım konusunda bilgi kirliliği olabilir.Bu açılımı bazı şer odakları hakiki manasından uzaklaştırmak istiyor olabilir.Biz gücümüzü halktan alıyoruz.Tek muhatabımız odur." dedi.

YARGI KRİZİ

Haberin Devamı

Türkiye'de yaşanan yargı krizi tartışmalarına değinen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü;"Son günlerde Türkiye'de kriz var, kriz derinleşiyor konusunda yapay endişeler güçlendiriliyor.Hiç endişe etmeyiniz.Ben 40 yıldır siyasetin içindeyim.Siyasi hayatımızda çok krizler gördük, çok sıkıntılar çekti.Bunların bir kısmı ekonomik krizler, bir kısmı müdahalelerdi.Bütün bu müdaheleler Türkiye'de siyaseti kesintiye uğrattı.Türkiye'de ayrımcılıklar yapıldı.İnsanlar kıyafetlerinden dolayı okuduğu okulun isminden dolayı dışlandı.Ondan adeta utananlar vardı.

"ERDOĞAN MİLLETVEKİLİ OLAMADIĞINDA YARGI SİYASALLAŞTI DEMİŞTİM"


Yargıtay'ın bir dairesi olmayacak bir karar verdi ve Başbakanın milletvekilliği adaylığını iptal etti.Adım adım iktidara gidiyoruz.Bu gün gibi aşikar.Partinin en büyük gücünün milletvekili adaylığını iptal ediyor.O gün yargı siyasallaştı demiştim.Bu konuşmamdam dolayı 25 milyar tazminat ödedim.Bu hepimizi üzdü.O günlerde rakiplerimiz çok sevindiler Tayyip Erdoğan başbakan olamayacak diye. O günlerde bize 'başbakanınız kim olacak?' diye soruyorlardı diğer partiler. Ben birgün onlara 'sizin genel başkanınız milletvekili olamayacak.Partinizin adayı kim?' diye sordum. İkinci ismi söyleyemediler.Öyle mi dedim. Ben size 10 tane isim sayıyorum dedim.Bu bizim gücümüzdü.Türkiye eskisi gibi değil.Bugün Türkiye'de her şeyin sahibi var.Türkiye'nin sahibi var.Türkiye'de her şey güçlü bir hükümetin elinde hedefine doğru gidiyor."

DARBE PLANLARI

Pek çok gazete, tv ekranları dinleme kayıtları, ortaya saçılan yok Balyoz'uydu, yok Kafesi'ydi darbe hazırlıkları ile dolu.Birçok ismin en ince ayrıntısına kadar hesaplayarak, ne yapsakta AKP'den kurtulsak diye hesap yaptığını artık Çin'deki adam bile duydu.Bunlara karşı tek başına iktidarda kalabilmek her kişinin değil er kişinin karıdır.Darbe severlik, cuntacılık işe yaramadıysa hepimizin milletimizin tek tek eline öpmesi lazım.Sizlerden aldığımız güç ile bugünlere geldik.Bütün bunların büyük bir kısmından haberdardık.Ayakta durmaya gayret ettik.

"İYİ Kİ BEN DEĞİL TAYYİP ERDOĞAN VAR PARTİNİN BAŞINDA..."

Bu günlerde kriz varmış, bu kriz nedeniyle seçim olmalıymış.Kim söylüyor bunu?CHP ile MHP...Ben Tayyip beyden farklı düşünüyorum. İyi ki o var partinin başında. Ben olsam yürüyün seçime derim. Bugün seçime gitsek bunların nal toplayacağını biliyorum.

"SON KONUŞMANIN SAHİBİ..."

Her şeyi denediler. Darbe planları, suikast planları... Daha da ortaya çıkar mı diye sorarsanız. Ben kesin çıkmaz diyemem.

Son konuşmanın sahibi 'ben o konuşmayı yaptım ama dışarda yaptım' diyor.Kimse o konuşmaları inkar edemiyor. Artık bir 'yargı darbesi ile mi bunların hesapları görülebilir' diye düşünüyor olabilirler.Mahkemelerimize, bağımsız yargımıza güveniyoruz.

"4 SENE ÖNCE GENCECİK SAVCININ HAYATI İLE OYNAYANLAR"

Tarafsız olmayan bir avuç yargı unsuru, AK Parti iktidarını kendisine hedef almış durumda.Biz yargının işlerine müdahale etmeyi düşünmedik hiçbir zaman.Bundan dört sene önce iddianamesinde yanlış yaptı diye gencecik savcının hayatı ile oynayanların yeni oyunlarına müsada etmeyeceğiz. HSYK savcıların yetkilerini elinden alabilir. 4 savcının yetkisini aldınız.Neden aldınız?Başsavcı için tahkikat yaptığından...Peki başsavcılardan hesap sorulmaz mı?Erzurum'daki Cumhuriyet Başsavcısı, Erzincan'daki Cumhuriyet Başsavcısı için soruşturma açabilir.Dava açma, yargılama Ankara'da Yargıtay'ta yapılır.HSYK ile kavgamız yok. HSYK günlük siyasi konulardan bağımsız işini yapsın istiyoruz.

"YARGITAY SEN KARARLARINLA KONUŞ"

Bu başsavcı yargılanırsa Yargıtay'da yargılanacak ama siz önceden başsavcı suçsuz dediniz zaten. Sizin kararınız milleti nasıl tatmin edecek. Biz diyoruz ki, 'Ey Yargıtay sen şimdi konuşma... Sen kararlarınla konuş' diyoruz.Yüksek yargıya yakışanı yapın. Sizden beklediğimiz budur. Danıştay bildiri yayınlıyor. Sana ne oluyor kardeşim. Sonunda da bize tavsiyelerde bulunuyor ama üste kendi hükümete ağzına geleni söylüyor. Biz herşeyi bilerek gördüm. Kuştan korkan darı ekmez. Biz herşeyi göze alarak geldik.

Haberin Devamı