Siyaset 'Arınç'a suikast iddiaları komedi'
Paylaş
'Arınç'a suikast iddiaları komedi'

Prof. Dr. Süheyl Batum Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç´a suikast planı iddialarının tam bir komedi olduğunu söyledi

Bodrum Bab-ı Ali Kitabevi´nin düzenlediği imza gününe Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Süheyl Batum´un yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi yazarları Zeynep Oral, Ümit Zileli katıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, imza gününde yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast planı iddiası, askere düzenlenen operasyonlar ve gündemde çok konuşulan Kozmik oda ile ilgili gündemdeki konuya değindi.

Prof. Dr. Batum, Arınç´a suikast planı iddialarının komik olduğunu belirterek, "Suçun bir hukuksal boyutu vardır. İnsanlar suç işleyebilir. Ancak suçu işleyen hakkında soruşturma yapılabilir, yargılanabilir hatta mahkum da olabilir.

Ama ilk günden beri söylüyoruz, bırakın evrensel hukuku bunun Türk Hukuku´na bile uydurulması lazım. bir ihbar geliyor. Bunun üzerine birileri gidiyor ve diyor ki: `Bülent Arınç´a suikast yapılacak.'' Baskın yapılıp, iki subay gözaltına alınıyor. Sözüm ona subayların ellerinde bir adres bulunuyor. Tüm bunlar bir komedi.

"KOZMİK ODA PALAVRALARI"

Kozmik oda palavralarını bıraksınlar, niyetlerini açık açık söylesinler. Daha sonra Arınç, televizyonlara çıkıp, böyle bir bilgi aldım diyor. Daha sonra bunun bir çocuk oyunu olduğu ortaya çıkınca, `biz zaten böyle bir şey yapılacağını öğrenmiş, dinlemeye almıştık.

Suikast yapılacağına dair, sonra bir ihbar telefonu daha alınca operasyonla yakaladık' deniliyor. Elinde ciddi hiçbir şey olmayan savcı, buna inanıyor. Arınç, televizyonlarda ağlıyor ve çok üzülüyor, sonrasında da soruşturma başlıyor.

Demek ki, Bab-ı Ali Kitapevi´ne bomba konuldu diye ihbar yapsak, gelip herkesi gözaltına alacaklar'' diye konuştu.

MEDYA GRUPLARI BAŞBAKAN´IN YAKINLARINA İDDİASI
Başbakan Erdoğan´ın Türkiye´de basın ve medya ile toplumun üzerinde baskı oluşturma niyetinde olduğunu iddia eden Batum, ``Bu nedenle tüm medyayı ele geçirmeye çalışıyor. Koca bir grup, tek kişinin katıldığı ihaleyle Başbakan´ın arkadaşına o nedenle verildi. Şu an Doğan Grubu üzerindeki baskılar da tamamen bu nedenledir'' dedi.

"BALBAY VE TÜM YURT SEVERLER ÇIKACAK''

Gazeteci Ümit Zileli ise Balbay´ın ön savunma sorgusunu izlediğini belirterek, ``Balbay, haklı olarak şunu soruyor: `Ben buradayım. Peki, darbeyi yapacaklar nerede ve darbe mağdurları nerede?'

İnanıyorum ki, Mustafa Balbay da içerdeki tüm yurtseverlerde cezaevinden çıkacak, bunlara sebep olan siyasilerin yanı sıra buna alet olan bürokratların ise çok ağır yargılanacak'' dedi.

Zeynep TURAN/BODRUM (DHA)

2

Haberin Devamı