Siyaset Arınç'a 'yaratık' tepkisi
Paylaş
Arınç'a 'yaratık' tepkisi

Arınç'a 'yaratık' tepkisi

Eski DTP Milletvekilleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın eski DTP Eşbaşkanı Emine Ayna’ya yönelik sarfettiği sözlere tepki göstererek, "Siyasi nezaket ve üslup konusunda başkalarını uyarma hakkını kendinde gören Arınç, bir kadın politikacıya hakaret edecek kadar kontrolünü kaybetti. Bu çirkin hakareti kınıyor, herkesi siyasetin seviyesini düşürmeyecek bir yaklaşım içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Eski DTP’li milletvekillerinin yaptıkları açıklamada bir süredir Emine Ayna’ya yönelik bir siyasi saldırı kampanyası yürütüldüğü ifade edilerek, "Anayasa Mahkemesi’nin partimiz hakkında açılan kapatma davasını esastan görüşmeye başlayacağını açıkladığı günden itibaren bu saldırı, DTP’nin kapatılmasını haklı ve meşru göstermeye dönük bir siyasi linç kampanyasına dönüştürüldü" denildi.

Bu "linç kampanyasına" Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da dün yaptığı açıklama ile katıldığı kaydedilen açıklamada "Siyasi nezaket ve üslup konusunda başkalarını uyarma hakkını kendinde gören Arınç, bir kadın politikacıya hakaret edecek kadar kontrolünü kaybetti. Bu çirkin hakareti kınıyor, herkesi siyasetin seviyesini düşürmeyecek bir yaklaşım içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz" görüşüne yer verildi.

Haberin Devamı

DTP’liler Meclis’e girdiğinden beri DTP’lilerin birlik ve beraberliğini bozmak, ortak iradelerini zaafa uğratmak, muhalefet etme güçlerini zayıflatmak amacıyla DTP’de görüş ayrılıkları bulunduğunu ileri süren bir politika izlendiği savunulan açıklamada Ayna’ya yönelik "siyasi linç kampanyasının" da bu politikanın bir ürünü olduğu ifade edildi.

Kapatma kararının DTP’de fikir ayrılığı ve bir dağılma yaratacağını umanların bunun gerçekleşmediğini görünce "histeriye kapıldığı", ve yine eski taktiklerine sarıldığı görüşüne yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu taktik, siyasi ahlak açısından sorgulanmaya muhtaç bir yaklaşım olmakla birlikte, yaratacağı başka sonuçların da iyi görülmesi gerekir. Yürütülen bu siyasi linç kampanyası, Eşbaşkanımız Emine Ayna’yı aynı zamanda hedef göstermektedir. Can güvenliğini tehdit etmektedir. Yaşanacaklardan bu kampanyayı yürütenler, bu sözleri söyleyenler sorumlu olacaktır.

Bu siyasi linç kampanyasının bir başka boyutu da Emine Ayna’nın bir kadın olmasıdır. Bu yaklaşım, son derece cinsiyetçi ve ayrımcıdır. Kadını sadece siyasetin vitrininde görmek isteyen, politikada etkin bir güç olmasını hazmedemeyen bu zihniyet; kadın erkek eşitliğine inanmayan, kadını hep ikincil planda tutmak isteyen zihniyettir.

Haberin Devamı

Erkek politikacıların kullandığı üslup, söylediği sözler, gösterdikleri davranışlar; demokratik söyleme, demokratik siyasete, siyasi nezakete ne kadar uyuyor acaba? Söylemleriyle açıkça halkı tahrik edenler, çatışmaya davetiye çıkartanlar, bir birlerine küfür düzeyinde hakaret eden erkek politikacıları bir yana bırakılıp; sürekli bir kadın politikacıyla uğraşmak açık bir şekilde, cinsiyet ayrımcılığıdır.

Politikacıların ve medyanın, bu ayrıcılığa ve siyasi linç kampanyasına derhal son vermesi gerektiğini önemle vurguluyor, cinsiyetçiliği, ayrımcılığı, siyasi linç yaklaşımını şiddetle kınıyoruz."