Siyaset 'Arınç'ın aklı daha kısa'
Paylaş
'Arınç'ın aklı daha kısa'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'a yanıt: Demek ki aklı benden daha kısa

Kılıçdaroğlu, kendisi için "Şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor" diyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la ilgili olarak, "Boyunun benden uzun olması, aklının benden uzun olmasını gerektirmez. Demek ki aklı daha kısa" dedi.

'İKİ SATIR DİLEKÇE YAZIP AYRILSINLAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu ülkede terör bizim iktidardan çekilmemizle bitiyorsa, biz çekiliriz" sözüne Kahramanmaraş'tan yanıt vererek, "Onu denemenin çok basit bir yolu var. İktidardan çekilsinler bakalım terör biter mi bitmez mi görürüz. İki satırlık bir dilekçe yazıp ayrılmalıdır" dedi.

Geceyi Elbistan ilçesinde geçirip, gazeteci Ali Öztunç'un ağabeyi avukat Erkan Öztunç ile öğretmen Aynur Kılınç'ın düğün törenine katılarak, nikah şahitliği yapan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün kahvaltıda gazetecilerle buluştu.

'HEP BERABER GÖRECEĞİZ'

Kahvaltının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu'na, Başbakan'ın Balıkesir'deki mitingde yaptığı konuşmadaki, "Bu ülkede terör bizim iktidardan çekilmemizle bitiyorsa, biz çekiliriz" şeklindeki sözü hatırlatıldı. Bu konudaki yorumu sorular Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan, 'terör bitecekse biz iktidardan çekilmeye hazırız' demiş. Onu denemenin çok basit bir yolu var. İktidardan çekilsinler bakalım terör biter mi bitmez mi onu görürüz. Ama önce iktidardan çekilmeleri lazım. Bu söylediklerinin gerçekten yaşama geçip geçmediğini öğrenmek için. Bunun sonucunu görmek için Sayın Başbakan'ın hükümetten çekilmesi lazım. Hükümetten çekilirse hep beraber göreceğiz, terör durur mu durmaz mı? Yeni bir hükümet kurulur, terör konusunda izleyeceği politikalar ortaya çıkar, terör sona erer mi ermez mi görür. Eğer yeni hükümet terörü sona erdirmezse çıkar, şikayet eder. Ama Başbakan 'Biz çekilmeye hazırız' diyorsa çok basit yapacağı şey. İki satırlık bir dilekçe yazıp ayrılmalıdır.

Ben terörü sona erdiremedim, bu işi beceremedim, tam tersine toplumu böldüm, toplum karpuz gibi ikiye bölündü, ben çekiliyorum. Yeniden ulusal birliği güçlendirecek bir hükümet kurulsun, terörü sona erdirsin, bunlara bu fırsatı veriyorum' deyip iki satırlık bir dilekçe yazarsa biz de sonucu hep beraber görmüş oluruz. Ama Sayın Başbakan hiçbir sözünün arkasında durmadığı için bu sözünün de arkasında durmayacaktır."

"BÜYÜKANIT, AKP İKTİDARI İŞBİRLİĞİ YAPTI"

Başbakan Erdoğan'ın, kendisi için her gün kuyuya bir taş atıldığını ve iddialara kargaların bile gülmeyeceği değerlendirmesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Benim söylediklerimin tamamı doğru. Ben, Sayın Yaşar Büyükanıt'la AKP İktidarı'nın işbirliği yaptığını söyledim, çıkar birliği yaptığını söyledim. 27 Nisan'da e-muhtıra vereceksiniz, 28'inde hükümet karşı çıkacak. Arkasından hemen erken seçim kararı alacaksınız 'biz darbe mağduru oluyoruz' diye. Arkasından Yaşar Büyükanıt'ı Dolmabahçe Sarayı'na çağıracaksınız, 2.5 saat konuşacaksınız. Kiminle konuştuğu belli değil. Arkasından da Yaşar Büyükanıt'a üstün hizmet madalyası vereceksiniz Bakanlar Kurulu kararı ile. Bu çıkar birliği değil de nedir? Söylediğimin hepsi doğru. Desinler ki 'söylediklerinden şu cümle yanlış', diyemezler, bu kadar açık" dedi.

'PENGUEN'E HAVALE ETTİM'

Kılıçdaroğlu, kendisi için "Şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor" diyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la ilgili olarak da, "Daha önceki yaptığım açıklamalarda onu Leman ve Penguen dergilerine havale ettim. İşi boyla çözmek, bunu dile getirmek, boyu uzun olanın aklının kısa olduğunu gösterir. Bunu Sayın Bülent Arınç'ın değerlendirmesi gerekir. Boyunun benden uzun olması, aklının benden uzun olmasını gerektirmez. Demek ki aklı daha kısa" diye konuştu.

Hasan GÖÇER / ELBİSTAN (Kahramanmaraş), ( DHA )

3

Haberin Devamı