Siyaset Arınç'ın değil, bir köstebeğin peşindelerdi
Paylaş
Arınç'ın değil, bir köstebeğin peşindelerdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Ankara'da suikast düzenleyecekleri iddiasıyla yakalanan iki subay hakkında Genelkurmay bir açıklama yaptı

'SUİKAST İDDİASI YALAN'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara Çukurambar’daki evinin çevresinde 4 gün önce polis şüpheli iki araç yakalamıştı. Araçlardan biri albay, diğeri binbaşı özel harekatçı iki subay çıkmıştı. Bu subayların Arınç’a suikast hazırlığı içinde olduğu iddia edilmişti. Genelkurmay dün yaptığı açıklama ile suikast iddialarını kesin bir dille yalanladı.

'AYNI SOKAKTA OTURUYORLAR'

Açıklamada, “Subaylar, Arınç ile aynı sokakta oturan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı asimetrik psikolojik harekat yürüten çevrelere bilgi sızdırdığı iddia edilen bir askeri personel hakkında bilgi topluyordu. Subayların üstlerinde ve araçlarında iddia edildiği gibi silah ya da teknik takibe yarayan cihazlara rastlanmadı. Konutlarında yapılan aramada da suç unsuru bulunmadı” denildi.

TAKİP EDİLDİĞİNİ ANLAMIŞ

Subayların savcılık tarafından serbest bırakıldığına dikkat çekilen açıklamada “İddiaların doğru olup olmadığı soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır” denildi. Özel harekatçı albay ile binbaşının peşinde olduğu askeri personelin bir cemaate yakın olduğu öğrenildi. Bu askeri personelin takip edildiğini anlayınca polisi arayıp ihbarda bulunarak subayları yakalattığı belirtildi.

İZMİR'DE 3 CASUS YAKALANDI

SENE SÜREN TAKİP

İzmir polisi, casusluk faaliyetinde bulundukları gerekçesiyle 3 kişiyi dün yakaladı. Yakalananların Türk vatandaşı olduğu öğrenildi. Polisin, 1 yıldır gizlilik içinde bu üç kişiyi takip ettiği ve gerekli bilgileri topladıktan sonra harekete geçtiği belirtildi. İddiaya göre, bu kişiler yabancı bir ülke adına çalışıyordu ve çok özel devlet sırlarını aktarıyorlardı.

22 YIL ARADAN SONRA

Gözaltındakilerden birinin Bodrum’da fırıncılık yapan evli ve 2 çocuk babası A.H. olduğu öğrenildi. A.H.’nin Bodrum’dan sık sık Yunanistan’a gittiği tespit edildi. Polisin elde ettiği bilgiye göre, casuslar bilgi sızdırdıkları ülkenin yetkilileriyle ve kendi aralarında özel bir şifreyle konuşuyordu. En son 22 yıl önce İzmir’de, Yunanistan için casusluk faaliyetinde bulunan kişiler yakalanmıştı

2

Haberin Devamı