Siyaset Arınç'tan 'kozmik patates'e yanıt
Paylaş
Arınç'tan 'kozmik patates'e yanıt

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kozmik odadan kozmik patates çıktı" diyen CHP lideri Baykal'a yüklendi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisine yönelik suikast iddiasına ilişkin Seferberlik Tetkik Kurulu’nda arama yapan Hakim Kadir Kayan ile soruşturmanın başındaki Savcı Mustafa Bilgili’ye zarf içinde Kaleşnikof mermisi gönderilmesine ilişkin, olayın çok vahim olduğunu söyledi.

"BU SORUYU BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU'NA SORUN"

Arınç, Seferberlik Tetkik Kurulu’nda arama yapan Hakim Kayan ile Savcı Bilgil’ye zarf içinde Kaleşnikof mermisi gönderilmesinin hatırlatılması üzerine, bu sorunun özellikle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu’na sorulması gerektiğini belirterek, "Bütün basın mensuplarından ricam şu; bunu Baykal’a da, Şahin Mengü’ye de, Kılıçdaroğlu’na da sorun.

"MİLLET, BAYKAL'A GÜLÜYOR"
Bunu safsata olarak mizah olarak yorumlayan bunlardır. Baykal dün grup konuşmasında hepimizin yüzünü kızartacak şekilde; 70 milyona kozmik odadan ‘kozmik patates çıktı’ şeklinde olayı karikatürize etmeye çalışıyor.

Bir deneyimli siyasetçinin yapabileceği en büyük hatayı yapıyor. Mesela Baykal’ı bulun sorun; ’hakim ve savcıya 8 tane mermi gönderilmiş, Sayın Baykal bu konuda ne düşünüyorsunuz?’ diye"

Bülent Arınç, Türk milletinin Deniz Baykal'a güldüğünü ifade ederek, "Böyle bir konuda Ergenekon iddiası ile açılmış bir davada işi sulandırmak için olayı karikatürize etmek için çaba sarf eden bu siyasetçiler, şimdi şahsım ile bağlantılı olduğu söylenen, bir konu üzerinde yine aynı görevi yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Baykal: Kozmik soruşturmadan kozmik patates çıktı

Haberin Devamı