Siyaset Arınç'tan KPSS eleştirisi
Paylaş
Arınç'tan KPSS eleştirisi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KPSS'ye kısmi iptal kararı alan ÖSYM'yi eleştirdi

Tatilini Balıkesir’in Edremit İlçesi'ne bağlı Güre beldesindeki yazlığında geçiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Arınç, KPSS’nin kısmen iptal edilmesiyle de ilgili şöyle konuştu: “Bugün böyle bir karar alındı fevkalade üzgünüm. Çünkü yüzlerce insan, binlerce insan, aylarca hatta birkaç yıl boyunca çalışarak bu KPSS’ye hazırlanıyor.

Sadece birkaç kişinin, yaptığı hırsızlık veya haksızlık sebebiyle herkesin sınavının iptal edilmiş olması büyük bir faciadır. Ama telafisi mümkün olmayan zararlar meydana geleceği düşüncesiyle bu sınav iptal edildi.

Ama gözü yaşlı pek çok insanın bu sınavların sonuçlarıyla iptal edilmesinden üzüntü duyduğunu biliyorum. Umarım onları da tatmin edecek bir çözüm bulunur.

Sınavlara girmiş ve başarılı olmuş, ama şimdi sonuçları iptal edilmiş olan tüm adaylara geçmiş olsun diyorum. Ama ÖSYM’nin bundan sonra çok daha iyi bir yapıya kavuşturulması ve haksızlıklara yol açmayacak tedbirlerin alınması gerekiyor diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı