Siyaset Arınç'tan TRT Genel Müdürü'ne mesir macunu
Paylaş
Arınç'tan TRT Genel Müdürü'ne mesir macunu

Başbakan Yardımcısı Arınç, 'Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması'nda gazetecilere mesir macunu dağıtırken, TRT Genel Müdürü'ne seslenerek, "Buna en çok senin ihtiyacın var İbrahim" dedi. Arınç, ilk Instagram fotoğrafını da çekti

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 'Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması' toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basına yönelik çarpıcı eleştirilerde bulundu.

Arınç, yerel medyanın yeni teknolojileri kullanmak zorunda olduğunu artık kağıda basılı gazetenin miadını doldurduğunu söyledi.

"ULUSAL YAYIN YEREL MEDYAYI ÖRNEK ALMALI"

Haberin Devamı

Ulusal yayın yapan kurumlarının hepsinin tek tip yayın yaptığını ileri süren Arınç, şunları söyledi:

"Günümüzde ulusal yayın organları, yerel medyadan örnek almalıdır. Bir çok yerel medyayı yakın takip ediyorum. Esprileri ve mizahi anlayışlarında bir edep ve okuyucuyu kendine çeken yapısı var. Yerel medyanın ulusal yayın organlarına göre büyük enerjisi mevcut. Bu enerjiyi yakınen görüyorum. Artık ulusal yayınlar yerine yerel medya gündem belirlemektedir. Yerel medya mensupları eli öpülecek görev yapmaktadır. Bu eli öpülecek görev yapan yerel medya temsilcilerine destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bazı kurum ve kişilerin dediği gibi bizler yerel medyayı öldürmüyor, onları yaşatmak için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizin meyvelerini yeni yılda hep beraber göreceğiz. Yerel medyanın adaba, ahlaka, edebe uyan çizgisi artık merkezimizde de fark edilmiş ve herkes tarafından yakın olarak incelenmektedir. Yerel medyada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Haberin Devamı

MESİR MACUNU SAÇTI

Konuşmasının ardından instagram fotoğrafı çektirip, sayfa açtıran Arınç, daha sonra gazetecilere, Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nin getirdiği mesir macunlarını saçtı. Arınç'ın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e "Buna en çok senin ihtiyacın var İbrahim" dediği duyuldu.