Siyaset Arınç'tan TRT'ye ilginç benzetme
Paylaş
Arınç'tan TRT'ye ilginç benzetme

Gümüşhane gezisinde TRT takip etmeyince kızdı: Onlar Milli Gazete gibidirler, iş bittikten sonra gelirler

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gümüşhane gezisinin ilk bölümünde TRT ekibinin kendisini takip etmemesi üzerine ilginç bir benzetme yaptı. Arınç, “Onlar Milli Gazete gibidirler. İş bittikten sonra gelirler” dedi. Arınç daha sonra yanındaki görevlilere dönerek, “Yaz onu bir kenara. Yan gelip yatmasınlar” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu sabah Anadolu Jet’e ait tarifeli uçakla Trabzon Havalimanı’na geldi. Karayoluyla Gümüşhane’ye hareket eden Arınç, Torul ilçesinde Belediye Başkanı MHP’li Selami Bostan’ı makamında ziyaret etti. Bülent Arınç burada yaptığı açıklamada, “Sürekli hareket halindeyiz. Bu çalışmalarımızın amacı halkı dinlemek ve 12 Eylül’deki halk oylamasında Anayasa’da neler değişti, niçin evet demek lazım, hayır demek gerekiyorsa niçin hayır denecek bunları anlatmaya çalışıyoruz. Körü körüne ‘evet’ veya ‘hayır’ olmaz. İlla hayır diyeceksin diyen adam yanlış yapar. 26 tane madde değişmiş. Herhalde bunlar bir şey için değişti. Toplumun bütün kesimleri bundan istifade edecekse, daha ileri haklar gelecekse bunlara göz kapatıp da hayır vermek yanlış işlemdir. Biz vatandaşımıza güveniyoruz. Sandık önüne geldiği zaman en doğru ve isabetli kararı verecektir. Bize düşen de yaptıklarımızı anlatabilmek. Hayalleri hakikat yaptık hamd olsun. Türkiye’nin her yerine ulaşmak mümkün artık. Yollarla, havayoluyla, hızlı trenlerle ulaşabiliyoruz. Yatırımlar yapıyoruz. Bizden yatırım isteyenlere, ‘yapacağız’ diyoruz. Biz bunları yapmak için geldik. Haramilik için gelmedik. Değil mi başkan?” dedi.

'YAZ KENARA. YAN GELİP YATMASINLAR'

Haberin Devamı

Arınç konuşmasının sonunda kendisini takip eden gazetecilere hangi kurumlardan geldiklerini sordu. “TRT’den kimse var mı?” diye soran Arınç, kendisine bağlı kurumdan hiç kimsenin bulunmadığını öğrenince, “Onlar Milli Gazete gibidirler. İş bittikten sonra gelirler” dedi. Arınç, daha sonra yanındaki görevlilere dönerek, “Yaz onu bir kenara. Yan gelip yatmasınlar” diye konuştu.

'BUNU OKTAY VURAL'A GÖSTERİRİM'

Belediyeden ayrılırken hatıra fotoğrafı çektiren Arınç, MHP’li Belediye Başkanı Selami Bostan'ı da yanına çağırarak, “Gel yanımda dur. Bunu Oktay Vural’a gösteririm” dedi.

Arınç daha sonra Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu’nu makamında ziyaret etti ve bir süre görüştü.

Ömür AVCI- Hayati YALÇIN/GÜMÜŞHANE,(DHA)