Siyaset Arınç'tan üniversite harcı düzenlemesi açıklaması
Paylaş
Arınç'tan üniversite harcı düzenlemesi açıklaması

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Arınç açıklama yaptı: Lisans ve lisans üstü programlarda da arttırımsız harç uygulaması uygulanacak. Arttırımla alınan harç ücretleri iade edilecek

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Ardından Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, kameraların karşısına geçti. Bülent Arınç, üniversitelerde uygulanan ve tepki çeken katlamalı harç uygulamasıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç: "Normal eğitim öğretim süresince okulunu bitirenlerden daha önceki kararımız, harç ve katkı payı alınmıyordu. Ancak bu süre içerisinde eğitimini tamamlayamayanlardan yüzde 50 veya yüzde 100, yüzde 150 artırımlı değil, o sene için ne kadar öngörüldüyse, beşinci, altıncı yedinci yıl olan öğrenciler sadece bu katkı payını ödeyecekler. Lisans üstü öğrenciler de aynı uygulamanın içerisinde kalacak ve eğer bugüne kadar artırımlı olarak katkı payı ödemiş olanlar varsa, normalin dışındaki kısım kendilerine iade edilmiş olacak." dedi.

İŞTE ARINÇ'IN GÜNDEME İLİŞKİN DİĞER ÖNEMLİ AÇIKLAMALARI

ÇÖZÜM SÜRECİ VE HDP

HDP bir uyumsuzluk arıyorlarsa kendi işlerine baksınlar. Süreçte olumlu gelişmeler yaşanıyor. Karşı taraf da samimi ve kararlı olmalı.

Haberin Devamı

KATLAMALI HARÇ UYGULAMASI

Öğrencilerimize bir müjdemiz olmalı. Katlamalı harç uygulaması durdurulmuştu. Yüksek rakamlara ulaşıldı. Öğrenci arkadaşlarımızı tedirgin etmişti. Başbakanımız talimatla bu uygulamayı durdurdu ve yasal düzenleme yapılması talimatı verdi.

Öğrencilere müjde vermek istiyorum: Lisans öğretiminde diyelim ki hukuk 4 yıl, TIP 5 yıl. 4-5-6 yıllık lisans bölümlerinden mezun olanlardan harç alınmıyor. Ancak süresini aşanlardan normal katkı alınmaya devam edilecek. Lisans üstü harç programlarından da arttırımsız harç uygulanacak. Öte yandan bugüne kadar katlamalı harç ücretini ödeyen öğrencilere de normal harç miktarının dışındaki miktar iade edilecek.

Bir kaç gün önce bir öngörüşme yapıldı HDP heyetiyle. Sayın Akdoğan hangi gün görüştüklerini söyleyecektir.

HAKAN FİDAN'IN ADAYLIĞI

Bu bir kriz değildir. MİT Müsteşarının aday olması önemli bir haber. Sayın Başbakanımızın uygun bulmasıyla Hakan Fidan adaylığını ortaya koymuştur. Başbakanın takdirinin sözkonusu olduğu yerde artık yorum yapmamamız gerek. Görevini milletvekili olarak yapacak kişinin kararına saygı duyulmalıdır. Seçildi mi seçilmedi mi? Bunu tartışarak uygunsuz bir durum yaratırız. Bence defterin, kitabın bu noktasının kapanması lazım.

Haberin Devamı

BÜROKRATLARIN SEÇİM İÇİN İSTİFA ETMESİ

Türkiye'deki bürokrasinin ne kadar yaygın olduğunu düşünürseniz bu zamana kadar istifalar 100 civarındadır. AK Parti 550 milletvekilinin olacağı bir seçim listesi için bildiğim kadarıyla geçen seçimde 5 bin aday olmuştu. Bürokratların sayısı ise yüzdeler itibariyle azdır. Müsteşar giderse Müsteşar Yardımcıları vardır.

RTÜK üyelerinden başlayarak seçimle göreve gelenlerin göreve dönememe gibi bir durumları var. Bürokratlarımız ve sivil bürokratlarımız şartları bilir ve kendileri şartları için en iyisini yapacaktır. Ancak bizde usul şöyledir. Bizlerle birlikte çalışan insanlar, böyle bir niyetleri olanlar bizden olur almaya çalışırlar. Biz de duruma göre cevap veririz. Hiç bir bürokrat üstüne söylemeden aday adaylık için istifa etmemiştir. Biz bunu bütün seçim dönemlerinde görüyoruz