Siyaset Arınç'tan Yunanistan örneği
Paylaş
Arınç'tan Yunanistan örneği

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yunanistan'da memura zam yapılmadığını, Türkiye'de ise yüzde 10 zam yapılmasının başarı olduğunu söyledi

Temel atma ve açılış törenlerine katılmak için Mardin'e gelen Bülent Arınç’ı havaalanında, Vali Hasan Duruer, AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Mehmet Halit Demir, Cüneyt Yüksel ve Süleyman Çelebi ile Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu karşıladı.

2001 krizinden sonra, 10 yıllık bir süreçte aldıkları tedbirler ve uyguladıkları ekonomik yöntemlerle Türkiye ekonomisinin ayağa kalktığını savunan Arınç şöyle konuştu:

Şu anda Türkiye dış ekonomik krizin etkisinde de en kolay kurtulan, bunu en az hisseden ülke olmuştur. Eskilerin bir sözü vardır. ‘Halep ordaysa arşın burada’ diye.

İşte Yunanistan orada ise Türkiye burada diyebiliriz. Şimdi memurlar hükümetle anlaşmış diyelim pazarlık yapmışlar. En düşük memur maaşına 250 lira civarında zam gelmiş.

Ayrıntılara girmiyorum. Yani artıda anlaşmışlar. Oysa Yunanistan eksi 10’lara 20’lere imza atıyorlar. Çünkü 1 trilyon dolar borcu var, Yunanistan iflas noktasında.

"CUMHURBAŞKANI BİLE MAAŞ ALAMIYOR"

Ne memuruna ne emeklisine maaş ödeyemiyor. Cumhurbaşkanı bile maaş almıyor. Milletvekillerin maaşı donduruldu. İspanya ve Portekiz’de yüzde 28’lik en büyük işsizlik oranları var.

Türkiye’nin alınan tedbirler sayesinde makro ekonomik göstergelerde çok iyi bir noktadadır. Türkiye’de, 2000 ve 2001’de -9.9 olan büyüme şu anda ilk 6 ayda yüzde 11’in üzerinde çıktı. Bunun için Allah’a hamd ediyoruz.”

İSRAİL’DEN ÖZÜR BEKLENTİSİ

Burada gazetecilere açıklama yapan Arınç, İsrail’in Mavi Marmara saldırısı ile ilgili yürütülen çalışmalar için, “İsrail daha önce bütün isteklerimizi yerine getirdi. Daha önce 24 saat içinde yaralı ve ölülerimizi bize teslim edin demiştik.

Biz gidip yaralılarımızı ve ölülerimizi getirdik. Filodaki bütün gemilerimizi teslim aldık ve BM yönetiminde bir soruşturma ekibini şart koymuştuk. Onu da kabul ettiler. Farklı şekillerde, dolaylı bir şekilde ifade edilse de, bir özür dileme kaldı. Onu da yerine getireceğini umuyorum” dedi.

Nezir GÜNEŞ-Adnan AVUKA/MARDİN (DHA)

Haberin Devamı