Beden Sağlığı Arıtma cihazlarına dikkat!

Arıtma cihazlarına dikkat!

Paylaş
Arıtma cihazlarına dikkat!

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel müdürü Ender Batukan, şehir şebeke suyunun son derece kaliteli ve sağlıklı olmasına karşın, arıtma cihazı satanların vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini söyledi

KASKİ Genel Müdürü Batukan, "Bu kişiler ürünlerine müşteri bulabilmek amacıyla, suyun içine yerleştirdikleri demir çubuğa elektrik verip, sağlıklı bir suda bulunması gereken minarelleri bir tortu halinde göstererek suyun kirli olduğuna vatandaşlarımızı ikna etmeye çalışıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Artıma cihazlarının sudaki birçok yararlı minareli yok ettiğini belirten Ender Batukan şunları söyledi:

"Su arıtma cihazları ile yapılan arıtma sonucunda, içme suyunda bulunan ve insan sağlığı açısından büyük önem taşıyan kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfat gibi mineraller yok ediliyor. Kaybolan bu mineraller nedeniyle kişilerin arıtılmış suyu tüketmeleri sağlık açısından da zararlı bir durum oluşturuyor. Bu yüzden suyunuza dokundurtmayın."

NASIL BİR YÖNTEM UYGULUYORLAR?

Pazarlamacıların, tanıtımlar sırasında elektroliz cihazı kullanarak, arıtılmış suları şebeke suyu ile karşılaştırdıklarını belirten Batukan, konu hakkında şu bilgileri verdi:

"Satıcılar, aynı anda hem arıtılmış, yani minarellerden arındırılmış saf suya diğer yandan şebeke suyuna iletken özelliği olan çubuklar yerleştiriyorlar. Her iki çubuğa aynı anda elektrik veriliyor. Saf suda iletkenlik olmadığı için demir çubukta oksitlenme olmuyor. İnsan sağlığı açısından büyük önem arz eden minarellerin bulunduğu şebeke suyu, elektrik verilmiş demir çubukla temas edince tortu bırakıyor. Vatandaşlarımız da arıtılmış olan bu suda tortuyu görmeyip, şebeke suyunda tortuyu görünce arıtılmış suyun temiz, şebeke suyunun kirli olduğunu düşünüyor. Böylece pazarlamacılar da bu sonucu kullanarak şebeke sularının görünüşünün tersine ne kadar kirli, pis ve mikroplu olduğunu savunup ürünlerini pazarlıyorlar."

Haberin Devamı

DHA