Spor Arjantin futbolu şiddetle boğuşuyor

Arjantin futbolu şiddetle boğuşuyor

Paylaş
Arjantin futbolu şiddetle boğuşuyor

Arjantin'de Velez-San Lorenzo maçında bir taraftar yaşamını yitirdi, karşılaşma tatil edildi

Velez Sarsfield ve San Lorenzo arasında oynanan maçta Ramon Aramayo adlı konuk ekip taraftarı yaşamını yitirdi. Çıkan olaylar nedeniyle karşılaşma 7. dakikada tehir edildi.

Yetkililer, Aramayo’nun çıkan arbadede kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ancak konu hakkında resmi makamlarca net bir açıklama yapılmadı.

"ÇOCUKLARIMA NE DİYECEĞİM?"

Eşi Mabel Flores, eşinin polis tarafından öldürüldüğünü öne sürüp, “Yanındaki arkadaşları onu, polisin öldürdüğünü söylüyor. Ben şimdi çocuklarıma ne diyeceğim” sözleriyle isyanını dile getirdi.

San Lorenzo kalecisi Pablo Migliore, tribünden atılan yabancı maddeler yüzünden yaralandı. Federal Polis yetkilisi Nestor Rodriguez, Aramayo’nun ölüm nedeninin yapılacak otopsi sonucu ortaya çıkacağını belirtirken, San Lorenzo Başkanı Carlos Abdo da “Polis tarafından, kalp krizi veya tribünden atılan bir cisim sonucu bir insanın ölmesi, her ne olursa olsun bu acı verici bir durum” dedi.

80 YILDA 250 KİŞİ ÖLDÜ

Özellikle Buenos Aires takımları arasında şiddetin başgösterdiği Arjantin’de futbol profesyonelliğe geçtiği 1931’den beri 250 kişi yaşamını yitirdi. 2008’de yine iki takım arasında oynanan maçta San Lorenzo maçına giden bir Velez taraftarı başından vurularak, öldürülmüştü.

Ancak polis iki olay arasında bir bağlantı olmadığını bildirdi. Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Julio Grondona da şiddet olaylarında gerekli önlemleri alamadığı için sürekli eleştiri yağmuruna tutuluyor

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5030","5030","201103","5030-10.jpg");