Spor Arjantin ve yıldızları

Arjantin ve yıldızları

Paylaş
Arjantin ve yıldızları

2010 Dünya Kupası'nda B Grubu'nda mücadele edecek olan Arjantin; Nijerya, Güney Kore ve Yunanistan'la birlikte 2. tur mücadelesi verecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Arjantin, 2010 Dünya Kupası’na gelirken elemelerde zorlandı. Mavi-beyazlılar, 18 maçta topladığı 28 puanla grupta Brezilya, Şili ve Paraguay’ın ardından 4. olarak Dünya Kupası’na doğrudan katılma hakkı kazandı.

NİJERYA VE YILDIZLARI
GÜNEY KORE VE YILDIZLARI
YUNANİSTAN VE YILDIZLARI

Güney Amerika eleme grubunda 5. olan Uruguay, play-off maçı oynamak zorunda kalmıştı.

TEKNİK DİREKTÖR DİEGO ARMANDO MARADONA
Çalıştırdığı Takımlar:
Mandiyu de Corrientes, Racing
Club Kariyeri: Arjantin, Güney Afrika’da 24 yıldır kazanamadığı kupayı müzesine götürmek istiyor. Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörlüğü’nü kupayı son olarak 1986 Meksika’da kazanan Arjantin takımında yer alan gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olarak gösterilen Diego Armando Maradona (50) yapıyor.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Lionel Messi (Forvet):
Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Messi, yüksek futbol tekniği, hızı, bire birde adam geçme özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Barcelona’da oynayan 22 yaşındaki Messi, özellikle orta sahadan yaptığı driplinglerde rakip savunmaların korkulu rüyası.

İki ayağıyla da çok iyi şut atabilen Messi, sol ayağını mükemmele yakın bir şekilde kullanıyor.

Birçok futbol yorumcusu Messi’nin bu kupada takımını şampiyonluğa taşıması halinde, Maradona’dan daha iyi bir oyuncu olarak nitelendirilebileceği görüşünde.

Sergio Agüero (Forvet):
Atletico Madrid’de oynayan 22 yaşındaki Agüero, Teknik Direktör Maradona’nın damadı. Stili Messi’ye benzeyen Agüero da çok hızlı ve bire birde çok rahat adam geçebilen kısa boylu bir forvet.

Özellikle kanatlarda daha etkili olan Agüero, yüksek bir top tekniğine sahip.

Carlos Tevez (Forvet):
26 yaşındaki Tevez, Manchester City’de forma giyiyor. Tevez özellikle ikili mücadelelerde vücudunu çok iyi kullanıyor. Topu çok iyi saklıyor ve iyi gol vuruşu yapıyor. Klasik santrfor olarak oynayabilen Tevez, hızlı ve çevik bir oyuncu.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
1978 ve 1986'da iki kez Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin, 1930’da Uruguay’a 1990’da da Almanya’ya finalde yenilerek 2. oldu. Tangocular, Dünya kupalarında 65 maçta, 33 galibiyet, 13 beraberlik ve 19 mağlubiyet aldı.

2

Haberin Devamı