Spor Arjantin'de Maradona belirsizliği

Arjantin'de Maradona belirsizliği

Paylaş
Arjantin'de Maradona belirsizliği

Arjantin'in Dünya Kupası'ndan elenmesine neden olan Almanya maçının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, teknik direktör Diego Armando Maradona'nın geleceği belirsizliğini korumaya devam ediyor.

4-0 yenik ayrıldığı Almanya maçı sonrası yaptığı açıklamalarda istifa sinyali veren, daha sonra yardımcılarına ayrılmak istediğini söyleyen Maradona'nın suskunluğu devam ediyor. Şu ana kadar ne Maradona, ne de Arjantin Futbol Federasyonu tarafından hala resmi bir açıklama yapılmış değil.

Haberin Devamı

Maradona'yı sadece ülkeye dönüş yaptığı gün kısa süreliğine görebilen Arjantinliler, efsane futbolcuya tam destek vermeye devam ediyor. Pagina 12 gazetesinin yayınladığı bir ankete göre her 10 Arjantinli'den 6'sı Maradona'nın teknik direktörlüğe devam etmesi gerektiğini düşünüyor. En son Yunanistan maçının kahramanı Martin Palermo, ardından kaleci Sergio Romero Maradona'nın kalmasını istedikleri yönünde görüş beyan ettiler.

MARADONA'NIN DEVAM ETME KONUSUNDA TEREDDÜTLERİ VAR

Maradona'nın yardımcılarından Hector Enrique, TyC televizyonuna yaptığı açıklamada, Maradona'nın kendisi hakkında yapılan haksız değerlendirmelerden dolayı görevine devam etme konusunda tereddütleri olduğunu söyledi. Arjantin Futbol Federasyonu, Maradona'nın görevine devam etmesi yönünde açıktan destek vermezken, topu Maradona'ya atmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Hala Dünya Kupası finali için Güney Afrika'da bulunan Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Julio Grondona, "Maradona istediğini yapabilir" diyerek Maradona'ya açıktan destek vermeyi reddetti. Ülkede futbol çevreleri, kısa vadede İrlanda maçına kadar ve uzun vadede önümüzdeki sene Amerika Kupası maçlarına kadar Maradona'nın tangocuların başında yer alması isteğinin Grondona'nın değil sponsorların isteği olduğunu konuşuyor.

Maradona markasını kullanmak isteyen sponsorların baskısından dolayı Arjantin Futbol Federasyonu başkanının, gerçekte istifasını istediği Maradona'yı ne destekleyip, ne de desteklemeyen bir tutum alarak dengeyi koruma çabası içinde olduğunun altı çiziliyor. Arjantinliler şimdi, Grondona'nın kupa finali sonrası ülkeye dönerek Maradona'yla bir araya gelmesini ve belirsizliğe bir son vermelerini bekliyor.