Spor Arjantin'e 'dev' hediye

Arjantin'e 'dev' hediye

Paylaş
Arjantin'e 'dev' hediye

Efes Pilsen World Cup 9 finalinde A Milliler, Arjantin'e uzatma sonunda 93-89'luk skorla mağlup oldu; Arjantin kupayı kaldırdı

Efes Pilsen World Cup 9'un final mücadelesinde A Milli Takımımız, Ankara Spor Salonu'nda Arjantin'e uzatma sonunda 93-89'luk skorla mağlup oldu. Normal süresi 81-81 eşitlikle sona eren karşılaşmayı kazanan Arjantin, Efes Pilsen World Cup 9'u da şampiyon olarak tamamladı.

Karşılaşmayı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve 9 bine yakın basketbolsever takip etti.

Karşılaşmaya Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Hidayet Türkoğlu, Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık beşiyle başlayan Millilerimiz karşısında Arjantin, ilk hücumda Luis Scola ile basket buldu. İlk sayılarını pota altından Kerem Gönlüm ile üreten Ay Yıldızlılarımız, Ömer Aşık'ın da smacıyla 2.dakikada 4-2 öne geçti.

Jasen'in isabetsiz atışını Ömer Onan ile üç sayılık basket olarak değerlendiren Milliler, Hidayet Türkoğlu'nun da pota altı tipiyle farkı 7 sayıya çıkarttı (9-2). Mola alan Arjantin, aranın ardından Carlos Delfino'nun üç sayılık basketiyle hücumdaki suskunluğunu bozdu. Kerem Tunçeri'nin üç sayılık basketinin ardından iki takımda hücumlardan boş döndü. Bu dakikadan sonra Hernan Jasen ve Carlos Delfino ikilisiyle üç sayı çizgisinin gerisinden etkili olan Arjantin, yakaladığı 8-0'lık seriyle 13-15 öne geçti. Ay Yıldızlılarımız bu serinin üzerine mola alırken, Kerem Gönlüm'ün pasında Ömer Aşık'ın smacıyla 8.dakikada durumu 15-15'e getirdi. Son dakikaya Delfino'nun basketiyle önde giren Arjantin, ilk periyotu da 19-20 önde tamamladı.

Semih Erden'in basketiyle karşılaşmaya başlayan Millilerimiz, savunmada da daha dirençli bir oyun sergiledi. İlk dakika sonunda 21-20 ile üstünlüğü elinde bulunduran A Milli Takım karşısında Arjantin, Carlos Delfino'nun turnikesiyle durumu 21-22'ye getirdi. Tempoyu düşüren ve sete set oyunu tercih eden rakibine Cenk Akyol'un üç sayılık basketiyle karşılık veren Ay Yıldızlılarımız, 15.dakikada farkı 1 sayıya indirdi (25-26). Pota altında Semih Erden'i iyi kullanan Millilerimiz, son dakikaya girilirken, Prigioni'nin üç sayı basketine engel olamadı. Kerem Tunçeri'nin turnike basketiyle skorda eşitliği yakalayan A Milli Takım, devre sonunda da soyunma odasına Cenk Akyol'un pota altı tipiyle 39-36 üstünlükle girdi.



Üçüncü periyota iyi savunma yaparak başlayan Millilerimiz, rakibini top kayıplarına zorlarken, Ömer Onan ile Oğuz Savaş'ın da beş sayısıyla farkı 8 sayıya çıkarttı (44-36). İkinci yarıdaki ilk sayılarını Luis Scola ile bulan Arjantin, bu oyuncunun 6 sayısıyla durumu 46-42'ye getirdi. Ancak toparlanan Milliler, tempoyu da arttırdığı bu bölümde Ender Arslan ve Ömer Aşık ikilisiyle 27.dakikada farkı 10 sayıya çıkarttı (53-43). Savunmasıyla rakibini üst üste top kayıplarına zorlayan A Milli Takım, Hidayet Türkoğlu'nun önderliğinde yakaladığı seriyle de skoru 58-44'e taşıdı. Carlos Delfino'nun turnikesiyle seriye son veren Arjantin karşısında Ay Yıldızlılarımız, periyotu 61-52'lik skorla önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotuna iyi bir başlangıç yapan Millilerimiz, Hidayet Türkoğlu ve Ömer Onan ikilisiyle farkı 33.dakikaya girilirken 14 sayıya çıkarttı (66-52). Pablo Prigioni'nin pasında Roman Gonzalez ile boyalı alanı iyi kullanan Arjantin, farkı da 10 sayıya indirdi (68-58). Bu dakikadan sonra hücumda skor bulmakta zorlanan Millilerimiz, Gonzalez ve Quinteros'u da durduramayınca, skor 35.dakikada 70-65'e getirdi. Mola alan Ay Yıldızlılarımız, aranın ardından Carlos Delfino'nun üç sayılık basketini potasında görmesine karşın Kerem Gönlüm'ün basket faulü ve Kerem Tunçeri'nin de serbest atışlarıyla üstünlüğünü korudu. Son dakikaya Leonardo Gutierrez'in üç sayılık basketiyle giren rakibi karşısında taktik faulleri iyi değerlendiren A Milli Takım, son 13 saniyede Quinteros ile Jasen'in basketlerine engel olamayınca, normal süre 81-81 eşitlikle tamamlandı.

Uzatma bölümünde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanırken, 2.5 dakika boyunca eşitlik bozulmadı (81-81). Carlos Quinteros'un üç sayılık basketiyle alan savunmasına karşı ilk sayılarını bulan Arjantin, durumu da 81-84'e getirdi. Serbest atış çizgisinden Hidayet Türkoğlu ile bir isabet kaydeden Millilerimiz, alan savunmasına karşı Ender Arslan ile isabet kaydedemedi. Son bölümde taktik faulleri iyi değerlendiren Arjantin, karşılaşmadan da 89-93 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Bu sonuçla Efes Pilsen World Cup 9'da Arjantin ilk sırayı alırken, A Milli Takımımız ikinci, Lübnan üçüncü ve Kanada da dördüncü olarak turnuvayı tamamladı.

Efes Pilsen World Cup 9'da şampiyonluğa ulaşan Arjantin, şampiyonluk kupasını Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'den aldı.

Turnuvayı ikinci sırada tamamlayan A Milli Takımımıza, ikincilik plaketini, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel sundu.

Efes Pilsen World Cup 9'da üçüncü sırayı alan Lübnan ile dördüncü olan Kanada, ödüllerini Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'den aldı.

Turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Arjantin oyuncusu Carlos Delfino'ya ödülünü, Efes Türkiye İletişim Yöneticisi Alphan Akpeçe verdi.

SALON : Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Rabah Noujaim – Stephen Siebel – Uğur Özen

TÜRKİYE (89): Cenk Akyol 4, Sinan Güler, Ömer Aşık 11 (9 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 12 (1 ribaund), Semih Erden 15 (8 ribaund), Kerem Tunçeri 14 (1 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 2 (1 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 11 (7 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 6 (5 asist), Hidayet Türkoğlu 14 (6 ribaund)

ARJANTİN (93): Luis Scola 14 (6 ribaund- 4 asist), Pablo Prigioni 9 (4 ribaund- 13 asist), Roman Gonzalez 8 (2 ribaund), Fabricio Oberto (4 ribaund), Juan Pedro Gutierez 1, Carlos Delfino 30 (8 ribaund- 2 asist), Paolo Alfredo Quinteros 10 (5 ribaund- 1 asist), Leonardo Gutierrez 12 (4 ribaund), Heman Jasen 6 (4 ribaund- 1 asist), Federico Kammerichs (1 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 19-20

2.PERİYOT: 20-16

3.PERİYOT: 22-16

4.PERİYOT: 20-29

UZATMA : 8-12

ANKARA - DHA

3

Haberin Devamı