Gündem Arkadaşa sala şakası!

Arkadaşa sala şakası!

Paylaş
Arkadaşa sala şakası!

Arkadaşına 'şaka olsun' diye camiden sala okutunca, öldüğü duyurulan gencin yakınları paniğe kapıldı

Konya’nın Sarayönü ilçesinde bir genç, arkadaşına "şaka olsun" diye camiden sala okutunca, öldüğü duyurulan gencin yakınları telaşlandı.

Edinilen bilgiye göre, Sinan Ş, telefonla aradığı Sarayönü Merkez Camisi görevlisine, Kadıoğlu beldesinde yaşayan Bulut Y’nin öldüğünü ve salasının verilmesini istedi. Görevli ise salanın okunabilmesi için Sarayönü’ne gelmeleri gerektiğini belirtti. Bir süre sonra görevliyi tekrar arayan Sinan Ş, cenazenin ikindi namazını müteakip kaldırılacağını, yolda arabalarının bozulduğunu, Sarayönü’ne gelemediklerini söyledi.

TELEFON ÜSTÜNE TELEFON GELDİ

Sarayönü Merkez Camisi’nde okunan kendi salasını, merkezi ezan sistemiyle Kadıoğlu beldesinde dinleyen Bulut Y. (17), ilçeye gelip İlçe Müftülüğü yetkilileriyle görüşerek yanlışlığı düzelttirdi. Bulut Y, "Ben bu salanın kendi salam olduğunu fark edince hemen babamı aradım fakat telefonla ulaşamayınca telaşlandım. Sonra beni birçok kişi aramaya başladı. Herkes telaşlanmış. Birçok kişiden telefon aldım" dedi.

ÖNCE 'ŞAKACI'DAN ŞİKAYETÇİ OLDU AMA...
Şakayı yapan arkadaşı Sinan Ş’den önce şikayetçi olan Bulut Y, tanıdıkların araya girip ikna etmesi üzerine yaptığı şikayet başvurusunu geri aldı. İlçe Müftüsü Hüseyin Ergen, bu olay üzerine Müftülük olarak bir toplantı yapmayı planladıklarını, bundan sonra bilinmeyen kişilerden gelen salaların verilmeyeceğini ve gerekli tedbirlerin alınması için tüm imamlar ve müezzinlerin uyaracağını bildirdi.

AA