Mehmet Coşkundeniz ARKADAŞINA AŞIKSIN ŞiMDi NE YAPACAKSIN
HABERİ PAYLAŞ

ARKADAŞINA AŞIKSIN ŞiMDi NE YAPACAKSIN

AŞK DOKTORU
mehmet.coskundeniz@posta.com.tr
twitter.com/askdoktoru

Yakınsınız, hem de çok yakın. Onun yanında kendini çok rahat hissediyorsun. Son zamanlarda da hislerinin değiştiğini fark ediyorsun. Evet, en yakın arkadaşına aşık oldun. Peki buna gerçekten hazır mısın? Başına neler gelebileceğini biliyor musun?

1- GÜNLERCE DÜŞÜNECEKSİN

Önce hislerinde yanılıp yanılmadığını düşüneceksin. Gerçekten aşık mısın yoksa, yalnızlıktan dolayı mı böyle hissediyorsun? Aşık olmadığına karar verirsen sorun yok. Ama “Evet aşığım” dediğin noktada bu kez onun ne hissettiğini merak edeceksin. Hareketlerini değerlendirip, küçük küçük yoklamalar çekeceksin. Kesin bir sonuca varamayıp yine günlerce düşüneceksin. “Acaba hislerimi söylesem mi söylemesem mi?” diye git-geller yaşayacaksın.

Haberin Devamı

2- KORKUP UTANACAKSIN

Hislerinden emin olduğun andan itibaren içini “Ya karşılıksızsa?” diye bir korku kaplayacak. Daha da ötesi bu karşılıksız olma durumu seni utandıracak. Çünkü o senin en yakın arkadaşın. Bugüne kadar birçok şeyi birlikte paylaştınız ama aşk konusu aranızda konuşulmadı bile. Şimdi sen hislerini söylesen ve seni reddetse utançtan yerin dibine gireceksin. Kendini defalarca yargılayıp asacak, “Ben çok adi biriyim” diye düşüneceksin.

3- BAŞKALARINA ANLATACAKSIN

Onun kadar olmasa da yine yakın olan bir arkadaşına bu durumu anlatmak isteyeceksin. Çünkü bunu içinde taşıman zorlaşacak. Anlattığın arkadaşından akıl almaya çalışacaksın. Belki de “Sence onun da bana ilgisi var mı?” diye sorup arkadaşından küçük ipuçları elde etmeye çalışacaksın. Arkadaşın sana, “Seviyorsan git konuş ya da emin değilsin kendine sakla” diyecek. İki seçenek de işinize gelmeyecek çünkü zaten siz bunları biliyorsunuz.

4- SAKLAYAMAZ HALE GELECEKSİN

Sen bu hisleri yaşarken, aşık olduğun arkadaşın hala kimseyle beraber değilse, yani önünde bir engel yoksa yavaş yavaş anlatmak için yollar arayacaksın. Belki önce direkt anlatamayacaksın ama çaktırmaya, hissettirmeye başlayacaksın. Makalelerden öğrendiğin, “Biliyor musun, çok yakın dostlar çok iyi sevgili olabiliyormuş” falan gibi konularla ağzını arayacaksın. Hatta daha yakın davranmaya, ufak ufak temaslara başlayacaksın.

Haberin Devamı

5- ONUN HİSLERİNİ ANLAYAMAYACAKSIN

Sen bu kadar yakın davrandıkça, elbette karşındaki de yakınlığını artıracak. Ama bunu aranızdaki arkadaşlığa dayanarak mı, yoksa seninle aynı hisleri beslediği için mi yaptığını anlayamayacaksın. Düşünme seansların yeniden başlayacak. Bu arada aranızdaki gerilimin arttığını her ikiniz de hissedeceksiniz. Hatta eskisi kadar her şeyi konuşamaz olacaksınız. Birbirinize hitap şekliniz bile değişecek.

6- ‘YA TAMAMEN KAYBEDERSEM?’

İşte hislerini açmamanı sağlayan en önemli soru bu. Diyelim ki, söyledin söyleyeceğini. Ve diyelim ki, o da “Ama biz arkadaşız” dedi... İşte o andan sonra artık eskisi gibi arkadaş olamayacağınızı anlayacaksın. Yani onu tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaksın. Buna hiç de hazır olmadığını anlayıp, kendini sıkmaya, hislerini saklamaya devam edeceksin.

7- ÇOK YORULACAKSIN

Hislerini saklamaya çalışmak, içindeki fırtınaları durdurmak, sürekli onun hareketlerini yorumlamak, ama aynı anda onun da size aşık olmasını sağlamaya çalışmak seni fiziken de ruhen de çok yoracak. Öyle büyük git-geller yaşayacaksın ki, bulunduğun şehri bile değiştirmeyi düşüneceksin. Ama nereye kadar kaçacaksın ki? Çünkü kaçtığın şey seninle birlikte gelecek. Çözümsüzlüğün seni boğduğunu hissedeceksin.

Haberin Devamı

8- BİR GÜN ANLATACAKSIN

Ve bir gün olan olacak, “Artık sonu ne olursa olsun” deyip hislerini açıklamaya karar vereceksin. Arayacaksın, buluşacaksınız ve içindekileri tek tek dökeceksin. Aynı şekilde hissediyorsa dünyalar senin olacak. Ama büyük olasılıkla senin gibi hissetmediğini söyleyecek. Orada “Şu an yer yarılsa da yerin dibine girsem” diye düşüneceksin. Kalkıp gidemeyeceksin de, öyle b.k gibi kalacaksın.

9- İKİ ACI BİRDEN YAŞAYACAKSIN

Hem en yakın arkadaşını kaybettin hem de aşkına karşılık bulamadın. Çare yok, iki acıyı birden dibine kadar yaşamak zorundasın. Oradan kalkarken “Arkadaşlığımız tabii ki devam edecek” dediniz birbirinize ama öyle olmayacağını biliyorsun. Evet, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Pişmanlığın dibine vuracaksın, keşkeler birbirini kovalayacak, acıdan sürüneceksin.

10- “BİR DAHA MI, ASLA” Bir süre sonra yavaş yavaş toparlanacaksın. Bu olaydan “Bir daha asla en yakın arkadaşıma aşık olmayacağım” diye ders çıkaracaksın. Ama aşk bu, belli mi olur? Hiçbir şeyin garantisi yoktur. Aslında çıkarman gereken şey şudur: Aşk, en olmadık zamanda, en olmadık mekanda, en olmadık kişiye duyulan şeyin adıdır!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder