Gündem Arkadaşlarına gasp tuzağı kurdu

Arkadaşlarına gasp tuzağı kurdu

Paylaş
Arkadaşlarına gasp tuzağı kurdu

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde Serkan Bilerce, üç arkadaşını gezme bahanesiyle ara sokaklara götürdükten sonra, önceden anlaştığı Ö.U. ve A.U.'ya gasp yaptırdı

Geçen çarşamba günü saat 22.30 sırasında meydana gelen olayda, Çiğli'deki halk konserine arkadaşları 15 yaşındaki Ç.O.S., 17 yaşındaki G.Ö. ve aynı yaştaki Y.E. ile giden 18 yaşındaki Serkan Bilerce, dönüş sırasında yollarını kesen iki kişi tarafından bıçakla tehdit edilip dövülerek cep telefonlarının, paralarının gasp edildiğini söyleyerek polise başvurdu.

YALAN ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları araştırma sırasında kollarında kanlı kesik izleri de olan Bilerce'nin davranışlarından şüphelenerek ikinci kez ifadesine başvuruldu.

Ekiplerin ısrarlı soruları sonrasında ise Serkan Bilerce arkadaşlarına kurduğu gasp tuzağını itiraf etti. Polisin soruşturması sonrasında, hırsızlık suçundan kaydı bulunan Bilerce'nin yanında cep telefonu ve parası olan üç arkadaşını konser sonrasında dolaşma bahanesiyle karanlık bölgeye götürdüğü bu sırada da önceden anlaştığı iki arkadaşına kendilerini gasp ettirdiği belirlendi.

Gasp sırasında anlaştığı şüpheliler 16 yaşındaki A.U. ve aynı yaştaki Ö.U.'nun da kendisini dövmesini sağladığı Bilerce'nin, gasp olayının ardından kollarını plan doğrultusunda cam parçasıyla kestiği de ortaya çıktı.

Olaydan sonra suç ortaklarından cep telefonunu geri aldığını da öğrenilen Serkan Bilerce işlemlerin ardından Gasp Büro Amirliği ekiplerince, yaşı küçük olan diğer şüpheliler A.U. ve Ö.U. ise Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye sevk edildi. Bilerce tutuklanırken yaşı küçük olan iki şüpheli serbest bırakıldı.

Taylan YILDIRIM/İZMİR (DHA)