Gündem Arkadaşlarıyla çocukluk aşkını kaçırdı

Arkadaşlarıyla çocukluk aşkını kaçırdı

Paylaş
Arkadaşlarıyla çocukluk aşkını kaçırdı

Çocukluğundan beri aşık olduğu üniversite öğrencisi kızı kaçıran inşaat işçisi ve arkadaşları gözaltına alındı

Manisa'da, çocukluğundan beri aşık olduğu üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Sevim K.'yi kaçırdığı ileri sürülen inşaat işçisi 27 yaşındaki O.A. ile 5 arkadaşı polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Muş'un Bulanık İlçesi'nde yaşayan ailesinin maddi imkansızlıklarına rağmen Balıkesir Anadolu Lisesi'ni bitiren Sevim K., geçen yıl girdiği üniversitesi sınavında Celal Bayar Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazanarak Manisa'ya yerleşti. Çocukluğundan beri Sevim K.'ye aşık olan inşaat işçisi O.A., Manisa'da yaşayan arkadaşı 24 yaşındaki A.Ç.'ye iddiaya göre bir yıl boyunca kızı takip ettirdi. Takibin ardından O.A., kızı takip ettirdiği A.Ç., Muş'tan gelen amcasının oğlu 26 yaşındaki F.A. ile İzmir'in Dikili İlçesi'nde birlikte inşatlarda çalıştığı arkadaşları 25 yaşındaki H.D., 28 yaşındaki L.Y. ve 22 yaşındaki M.Y. ile kaçırma planı yaptı.

KİRALIK ARAÇLA KAÇIRDILAR

Planın ardından O.A. ve 5 arkadaşı Sevim K.'yi, 7 Ocak Perşembe günü TOKİ-1'deki evininin önünden saat 17.00 sıralarında kiralık olduğu belirlenen 45 SBL 17 plakalı otomobile bindirerek kaçırdı. O.A., kızı önce arkadaşı A.Ç.'nin Ahmet Bedevi Mahallesi 539 Sokak'taki evine götürdü. Yaklaşık bir saat kadar evde kaldıktan sonra O.A., Sevim K.'yi bu defa arkadaşlarıyla kiraladıkları 25 EF 965 plakalı otomobille kent dışına götürmek istedi. Kızın zorla otomobile bindirildiğini farkeden çevredekiler ‘155 Polis İmdat’ hattına ihbarda bulunup, otomobilin plakasını verdi.

Haberin Devamı

İMDADA MOBESE YETİŞTİ

Bunun üzerine harakete geçen polis, otomobilin plakasını telsiz anonslarıyla tüm ekiplere bildirdi. Polis, yaklaşık iki saat sonra MOBESE kamerası görüntülerinden Manisa- Turgutlu karayolunda olduğu belirlenen otomobili Sancaklıbozköy Kavşağı'nda durdurup, kızı kurtardı. Operasyonda, O.A., amcasının oğlu F.A. ve arkadaşları H.D., L.Y. ve M.Y.'yi gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerinden yola çıkan polis, O.A.'ya yardım eden arkadaşı A.Ç.'yi de evinde yakaladı.

HER GİTTİĞİ YERDE TAKİP ETMİŞ

Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlenen Sevim K., polisteki ilk ifadesinde, O.A.'nın kendisine çocukluktan beri aşık olduğunu belirterek, “Ortaokuldan beri her gittiğim yerde beni takip ediyordu. Balıkesir'de okuduğum dönemde birkaç kez evlenme teklifinde bulundu. Kabul etmedim. Buna rağmen peşimi bırakmayıp, arkadaşlarıyla kaçırdı” dedi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan alınan 6 kişi, işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

İlker KILIÇASLAN- Evren KASIRGA/MANİSA, (DHA)