Gündem Arkadaşlık teklifine 3 ay hapis

Arkadaşlık teklifine 3 ay hapis

Paylaş
Arkadaşlık teklifine 3 ay hapis

İzmir'de 12'inci Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, yolda yürüyen genç kızı söylediği sözlerle rahatsız ettiği iddiasıyla, yargılanan Y.K.'yı 3 ay hapis cezasına çarptırdı

10 ay önce meydana gelen olayda, otobüsten inen 18 yaşındaki A.T.’nin arkasında inen 22 yaşındaki Y.K., iddiaya göre genç kızın yanına sokularak, "Sizinle arkadaş olabilirmiyiz?" diyerek teklifte bulundu.

İlk kez gördüğü birinden teklif alan ve ciddiyetinden taviz vermeyen A.T., "Hayır" cevabını vererek yanından gitmesini söyledi. Ancak arkadaşlık konusunda ısrarcı davaranan Y.K., genç kızı rahatsız etmeye başladı.

Bunun üzerine yoldan geçen polis arabasını durduran genç kız kendisini rahatsız eden Y.K.’dan şikayetçi oldu. A.T.’nin şikayeti üzerine Y.K. hakkında İzmir 12’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde, ’sokakta huzur bozmak’ suçundan, 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Daha önceki durşmada ifade veren A.T., sanığın kendisini rahatsız etiğini ve huzurunu kaçırdığını, bu olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu belirtip, şikayetçi olduğunu söyledi.

"İLK BAKIŞTA ELEKTRİK ALDIM"

Tutuksuz yargılanan Y,K. ise son duruşmaya avukatı Mert Çelikdemir ile birlikte katıldı. Y.K. suçlamayı kabul etmeyip, "Benim kötü bir amacım yoktu. Kendisinden ilk bakışta elektrik aldım ve arkadaşlık teklifinde bulundum. Israrcı da olmadım" dedi.

Hakim, yargılama sonunda Y.K.’yı önce 3 ay hapis cezasına çarptırdı, ardından sabıkasız oluşu ve mahkemedeki iyi halini değerlendirerek hapis cezasını bin 800 TL paraya çevirdi. Hakim Y.K.’yı, parayı ödemediği taktirde, 3 ay hapis cezasını çekeceği konusunda da uyardı.

"ÇAPKINLAR İÇİN KÖTÜ BİR KARAR"

Yasaların sürekli değiştiğini ve artık cezaların arttığını belirten Y.K.’nın avukatı Mert Çelikdemir kararı şöyle yorumladı: "Müvekkilim ilk bakışta genç bayana vurulmuş. Sonra gidip arkadaşlık teklifi etmiş. Tabii ki hiç tanımadığı ve yeni gördüğü bayanın tepkisi de normal olarak ’hayır’ cevabı olmuş.

Israrcı davranan müvekkil hakkında açılan bu davadan, çapkınlar için kötü bir karar çıktı. Artık yolda gördüğünüz ve hoşlandığınız kişiye arkadaşlık teklifinde bulunur ve ısrarcı davranırsanız başınız derde girebilir. Sadece bu yüzden cezaevine girebilirsiniz."

Bahri KARATAŞ/DHA