Candaş Tolga Işık Armut
HABERİ PAYLAŞ

İran mayıs ayında PKK’nın İran’daki kolu olan PJAK’a İsrail tarafından Lübnanlı silah kaçakçıları aracılığıyla yüklü miktarda silah satışı yapıldığına dair bir rapor yayınladı. Raporda PJAK’ın aldığı bu silahların PKK tarafından da kullanılabilmesi ihtimaline dikkat çekildi.

***

PKK ocak ayından beri Ortadoğu’daki silah tüccarlarından yüklü miktarlarda alım yaptı. Yılbaşından beri Kandil’e sevkiyatı gerçekleşen ve 10 milyon Euro’yu bulan bu alış-verişte tanksavar ve uçaksavar gibi son derece ağır teçhizat, RPG7 ve Kanas (suikast silahı) bulunuyor.

Haberin Devamı

***

PKK 5 ay önce resmi internet sitesinden “1 Haziran itibarıyla saldırıya geçeceğini; artık sadece Güneydoğu’da değil tüm Türkiye’de; sadece askeri değil sivil ve ekonomik hedeflere de saldıracağını...” duyurdu. “Aktütün Stratejisi” adı verilen bu plana göre PKK önce karakollara ardından da sivil hedeflere saldıracak.

***

CIA nisan ayında Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kasım Tugayları’nın elinde bulunan askeri mühimmatın bir bölümünü 2010’un ilk aylarında Ortadoğu’da faaliyet gösteren bir terör örgütüne sattığı bilgisini verdi. CIA’e göre bu örgüt PKK…

***

Yukardaki cümlelerin herhangi birinde “Türk istihbarat birimleri...” diye bir ifade geçiyor mu?

***

Armutu bilirsiniz...

Nasıl toplandığını bilir misiniz?

Ben de bilmem...

Ama MİT Müsteşarı’nı gördüğüm yerde ilk bunu soracağım!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder