Spor Arsenal ve B. Münih çeyrek finalde

Arsenal ve B. Münih çeyrek finalde

Paylaş
Arsenal ve B. Münih çeyrek finalde

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ve Arsenal çeyrek finale yükseldi

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin 2. tur rövanş maçları bu akşam oynanan karşılaşmalarla başlarken, İtalya’nın ACF Fiorentina takımı ilk maçta 2-1 yenildiği Almanya’nın Bayern Münih takımını Artemio Franchi Stadı’nda ağırladı.

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarında evinde yaptığı tüm maçları kazanan ACF Fiorentina, rövanş mücadelesinde Alman ekibini de 3-2 yenmesine rağmen çeyrek finale yükselemedi.

ARSENAL FARKA KOŞTU

Gecenin bir diğer maçında ise İngiltere’nin Arsenal takımı Portekiz’in Porto takımını Londra’daki Emirates Stadı’nda konuk etti.

İlk maçı deplasmanda 2-1’lik skorla kaybeden İngiliz ekip, rakibini 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek adını çeyrek finale yazdırmasını bildi. Arsenal, 9. ve 25. dakikada Danimarkalı golcüsü Nicklas Bendtner ile bulduğu 2 golle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

İngiliz ekip, ikinci yarının 63. dakikasında Fransız oyuncu Samir Nasri ile durumu 3-0 yaparken, bu golden 3 dakika sonra Fildişili Emmanuel Eboue ile skoru 4-0’a getirdi. Arsenal adına gol perdesini Nicklas Bendtner, 90. dakikada atığı golle kaparken, Danimarkalı futbolcu attığı 3 golle "hat-trick" yapmış oldu.

Porto, İngiliz takımlarıyla deplasmanda yaptığı 15. maçı da kazanamamış oldu. Porto, bu maçlarda sadece 2 beraberlik alabilirken, 15 maçta 42 gol yedi.

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur rövanş mücadelelerine bugün yapılacak Manchester United-AC Milan ve Real Madrid-Olympique Lyon maçlarıyla devam edilecek.

Haberin Devamı