Spor Arsenal ve Barça'da 3 eksik!

Arsenal ve Barça'da 3 eksik!

Paylaş
Arsenal ve Barça'da 3 eksik!

Barcelona, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında yarın Arsenal'i ağırlayacak. Her iki takımda da 3'er eksik bulunuyor

Katalan ekip müsabakaya, geçen hafta Londra’da oynanan ve 2-2 sona eren maçta elde ettiği avantajla çıkacak. Evinde oynadığı ilk maçın büyük bölümünü kendi sahasında kabul eden ve tarihi farktan kurtulan Arsenal, yarı final biletini almak için yarınki maçta gol atmak zorunda.

Haberin Devamı

İlk maçta sakatlanan Cesc Fabregas, William Gallas ve Andrey Arşavin’in yarın forma giyemeyecek olmaları Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger’i zora soktu. Wenger’in, Gallas’ın boşluğunu Sol Campbell ile doldurması bekleniyor. Ancak haftasonunda oynanan lig maçında da forma giyen 36 yaşındaki futbolcunun 4 gün içinde ikinci maçına çıkacak olması nedeniyle zorlanabileceği, bu nedenle Alex Song’un geriye çekilebileceği tahmininde bulunuluyor.

İlk maçta oyuna girdikten sonra takımını canlandıran ve beraberliğin sağlanmasında büyük payı olan kanat oyuncusu Theo Walcott’un da yarın ilk 11’de görev alması bekleniyor. Danimarkalı Nicklas Bendtner ile gol yollarını zorlayacak olan Arsenal’de Walcott’un, Carles Puyol ile Gerard Pique’nin yokluğunu düşünerek Barcelona savunmasını ortadan geçmeye çalışabileceği düşünülüyor.

Haberin Devamı

İlk maçın ilk yarısında büyüleyici bir performans sergileyen Barcelona’da da sakatlıklar ve cezalı oyuncuların çokluğu baş ağrıtıyor.
Teknik direktör Pep Guardiola, en büyük zorluğu stoper mevkisinde yaşıyor. Guardiola’nın, ilk maçta kırmızı kart görmesi nedeniyle oynayamayacak olan Puyol’un yerini Gabriel Milito ile doldurması bekleniyor.

İlk maçta Barcelona’nın 2 golünü atan Zlatan İbrahimoviç de sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek oyuncular arasında yer alıyor. Guardiola’nın son lig maçında Bojan Krkiç’i oynatması, yarın da bu oyuncuya görev vereceğine işaret ediyor. Bazı otoriteler ise Thierry Henry’nin, Arsenal maçı düşünülerek lig maçında dinlendirildiği ve bu nedenle Krkiç’in oynatıldığı düşüncesini savunuyor.

Guardiola’nın en çok güvendiği isimler arasında yen alan Andres İniesta’nın da yarınki maçta forma giyebileceği belirtiliyor. Savunmanın solunda Abidal’i veya Maxwell’i oynatması beklenen Guardiola, orta sahada Xavi’nin performansına güveniyor.

OLASI 11’LER

Barcelona
-----------
Victor Valdes - Daniel Alves, Gabriel Milito, Yaya Toure, Eric Abidal - Xavi, Seydou Keita, Sergio Busquets - Lionel Messi, Bojan Krkiç, Pedro
Arsenal
-----------
Manuel Almunia - Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Sol Campbell, Gael Clichy - Tomas Rosicky, Alex Song, Abou Diaby, Samir Nasri - Theo Walcott - Nicklas Bendtner

Haberin Devamı

İSTATİSTİKLER

- Barcelona ile Arsenal daha önce 4 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan ikisini Barcelodna kazanırken, ikisi berabere bitti. Arsenal, Barcelona’nın 9 golüne karşılık 6 gol attı.

- Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nde evinde yaptığı son 6 maçın 5’ini kazandı.
- Barcelona, İngiliz ekiplerine karşı evinde oynadığı son 5 maçı da kazanamadı. İngiliz ekiplerine karşı evinde oynadığı son 9 maçta sadece 2 galibiyeti var. Nitekim İngiliz takımlarını evinde 29 kez ağırlayan Barcelona, sadece 2 kez yenilgi yüzü gördü.
- Messi, son yaptığı 29 Şampiyonlar Ligi maçında 19 gol attı. Toplam 41 maçta 21 golü bulunan Messi’nin, kulübün Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etmek için sadece bir gole ihtiyacı var. Rivaldo, Şampiyonlar Ligi’nde attığı 22 golle kulüp rekorunu elinde tutuyor.
- Arsenal, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 30’dan fazla oyuncu denedi.
- İngiliz ekip, bu yılki Şampiyonlar Ligi’nde 20 golle en golcü ekip unvanına sahip.
- Arsenal, İspanya’da oynadığı son 5 maçın 2’sini kazandı, sadece 1’inde yenildi. Ancak genele bakıldığında, 11 kez İspanya’da oynayan Arsenal, bu maçların 6’sını kaybetti ve sadece 9 gol atabildi.
- Arsenal, Şampiyonlar Ligi’nde yaptığı son 8 deplasman maçından sadece 1’ini kazanabildi. 5 maçtan boynu bükük ayrılan İngiliz ekip, bu maçların 4’ünde hiç gol atamadı.

Haberin Devamı