Spor Arsenal'i yakından tanıyalım

Arsenal'i yakından tanıyalım

Paylaş
Arsenal'i yakından tanıyalım

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi İngiliz devi Arsenal oldu

Geçen yıl Premier Ligi 4. bitirip play-off'a katılma hakkı elde eden Arsenal, şu ana kadar Auxerre'den Yaya Sanogo dışında transfer yapmadı. 1996'dan bu yana kadar Fransız Arsene Wenger'in çalıştırdığı Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde 2005-06'da final, 2008-09'da yarı final oynadı.

FORVET PEŞİNDE

Haberin Devamı

Transfer döneminde sessiz kalan kırmızı beyazlı ekip forvet bölgesi içinse çok sayıda oyuncuyla ilgilendi. Önce Real Madrid'den ayrılarak Napoliye geçen Arjantinli golcü Higuain için çalışma yapan ancak başarıya ulaşamayan Arsenal son dönemde Liverpool'dan ayrılacağına kesin gözüyle bakılan Uruguaylı golcü Suarez için bastırıyor.

ARSENAL'İN KADROSU

KALECİLER: Wojciech Szczesnky, Lukasz Fabianski

DEFANS: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Nacho Monreal, Carl Jenkinson, Kieran Gibbs

ORTA SAHA: Tomas Rosciky, Mikel Arteta, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Santi Cazorla, Abou Diaby, Emmanuel Frimpong, Ryo Miyaichi

FORVET: Lukas Podolski, Olivier Giroud, Theo Walcott, Alex Oxlade Chamberlian, Yaya Sanogo, Marouane Chamakh, Ju Young Park, Nicklas Bendtner

SON EŞLEŞMEDE KÖTÜ HATIRA BIRAKMIŞTI

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Arsenal 2008-2009 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup aşamasında da karşı karşıya gelmişti. Londra'da oynanan karşılaşmadan gol sesi çıkmazken, İstanbul'da İngiliz temsilcisi 5-2 galip gelmişti.