Siyaset Arthur koalisyonu
Paylaş
Arthur koalisyonu

Moya Moya tedavisi gören kaçak Ermeni gencin sınırdışı edilmemesi için CHP'li Arıtman, Başbakan Erdoğan'ın kapısını çaldı. Erdoğan'ın talimatıyla Arthur Manukyan ve ailesine 5 yıl oturma izni verildi

ARITMAN’DAN RİCA

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Anayasa değişikliğinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda geçen cumartesi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanına gitmişti.

CHP’li Arıtman “Başbakan’a ne söylediniz?” sorusuna “Başbakan’dan Moya Moya hastası Ermeni vatandaşı Arthur Manukyan’a süresiz oturma izni verilmesini istedim.

Ermeniler bizi işlemediğimiz bir suçla suçluyor. Biz Türklerin zorda olana nasıl el uzatan bir millet olduğumuzu gösterelim’ dedim” demişti.

EN UZUN OTURMA SÜRESİ

Türkiye’de kaçak yaşayan 22 yaşındaki Ermeni gencin, bir beyin hastalığı olan ve sara nöbetleriyle kendini gösteren Moya Moya tedavisi gördüğü öğrenilmişti.

Arthur Manukyan ile annesi Hasmik Manukyan dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, “Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla Manukyan ailesine en uzun ikamet süresi olan 5 yıllık ikamet izni veriyoruz.

Kendileri, Türk vatandaşı da olmak istediler. Vatandaşlık müracaatları alındı” diye konuştu.

Arthur Manukyan “Çok mutluyum. Benim iki adım var. Biri Aydın, diğeri Arthur. Duruma göre ikisini de kullanıyorum” dedi.

Haberin Devamı