Cumartesi Postası Artık alçıyla denize girilebiliyor

Artık alçıyla denize girilebiliyor

Paylaş
Artık alçıyla denize girilebiliyor

Şimdi tatil zamanı. Tatil denince de akla ilk deniz geliyor. Deniz mevsiminde başımıza gelecek en kötü kazalardan biri kol-bacak kırıkları

Düşünsenize zaten topu topu birkaç hafta tatiliniz var. Ve bu birkaç haftayı kolunuzdaki alçı yüzünden havuza ya da denize girmeden geçiriyorsunuz. En azından eski nesil alçılarla durum buydu. Ancak pek çok şeyde olduğu gibi alçılarda da yeni nesil malzemeler bildiğimiz, alıştığımız her şeyi değiştiriyor. Hibrit alçı sistemi HM Cast da bunlardan. Bu yeni nesil alçılarla artık hastalar duş alabiliyor, hatta denize ve havuza bile rahatlıkla girebiliyor... Büyük kolaylıklar sağlayan hibrit alçı bir süredir Türkiye’de de özel hastanelerde ve medikal malzeme satan firmalarda bulunabiliyor.

Haberin Devamı

Hibrit alçının mucidi Güney Koreli doktor Jong Han Lee. Dr. Jong Han Lee “Sadece alçı yapıldıktan sonra tedbir olsun diye 24 saat suyla temas etmemesi gerekiyor. 24 saat sonunda kişiler rahatlıkla duşa, havuza, denize girilebiliyor, günlük aktivitelerini eskisi gibi sürdürebiliyor. Hibrit alçı eski tip alçılara göre son derece de hafif, 250 gram civarında ağırlığı var. Bacak kırığında bu rakam 350 grama kadar çıkıyor. Bu durum hastaya büyük hareket kolaylığı sağlıyor. Günlük aktiviteleri kısıtlamayan, kısmi de olsa hareket özgürlüğü sunan bu alçıyla hastanın psikolojisi de olumlu yönde ilerliyor” diyor. Hibrit alçı sisteminde yaş sınırı yok. Her yaştan insan rahatça kullanabiliyor.

Özel deri koruyucu kılıf ile birlikte kullanılıyor ve böylece alçı uygulanan bölgenin hava alması sağlanıyor, tahriş önleniyor. Özel dokusu sayesinde hastayı terletmeyen Hibrit alçı sistemi- HM Cast, kaşıntı ve koku yapmıyor, herhangi bir alerjik reaksiyona da yol açmıyor. 10 yıldır bu sistem üzerinde çalıştığını söyleyen Dr. Jong Han Lee alçının faydalarını şöyle anlatıyor: “Ürün toz alçıya oranla çok kısa sürede uygulanıyor, ayrıca X-Ray geçirgenliği sayesinde alçıyı çıkartmadan röntgen çektirmek mümkün olabiliyor. Özel şeridi sayesinde kolayca çıkarılabilen ve kesilirken toz çıkarmayan Hibrit alçı sistemi istenirse tekrar birleştirilerek kullanılabiliyor. Doktorlar ürünü kırık dışında, yumuşak doku enfeksiyonlarında, travmada ve atel kullanmayı gerektiren hastalarda da uygulayabiliyor.”

Haberin Devamı