Bilim - Teknoloji Artık Explorer'da da var!
Paylaş
Artık Explorer'da da var!

Chrome ve Firefox'un sadık kullanıcılarına sunduğu bu hizmet, artık Internet Explorer'da da var!

Internet Explorer, son sürümlerinde önemli geliştirmeler görse de web tarayıcılarının devamlı olarak gelişmeye ihtiyaçları var. Bunun farkında olan Microsoft ise "Internet Explorer Developer Channel"ı yani Internet Explorer'a özel geliştirici kanalını hizmete sundu.

Chrome ve Firefox, geliştiricilere ve yeni işlevlere en önce ulaşmak isteyen kullanıcılara özel beta sürümleri sunuyor. Şimdi ise Internet Explorer, bu akıma uyarak IE Dev Channel'ı açmış bulunuyor. IE Dev Channel, IE'nin gelecekteki sürümlerini görmenizi sağlıyor. Ancak kanal üzerinden deneyebileceğiniz tarayıcının sürümü "IE 12" değil; bunun yerine sürüm numarası olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz.

IE'nin bu yeni sürümü, henüz önemli bir yenilik içermiyor, ama bazı küçük eklemeler var. Bunlar arasındaki Gamepad API, konsol gamepad'leriyle web tarayıcısının bazı öğelerini kontrol etmeye izin veriyor.

IE Dev'in hangi sıklıkta güncelleneceği şimdilik bilinmiyor. Microsoft, rakiplerini izlerse her 4-6 haftada bir yenilenmiş IE sürümleriyle karşılaşabiliriz. IE'nin yeni geliştirici sürümünü denemek istiyorsanız, bu adreste tıklayabilirsiniz. Windows 8 ve Windows 7'de çalışan bu sürümün bir sandbox içinde çalıştığını (bu yüzden daha yavaş çalışabileceğini) ve varsayılan olarak ayarlanamadığını belirtelim.

Resimlerle: 10 alternatif tarayıcı!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı