Gündem 'Artık kaptanlık bitti gezmeye gidebilir'

'Artık kaptanlık bitti gezmeye gidebilir'

Paylaş
'Artık kaptanlık bitti gezmeye gidebilir'

Somalili deniz haydutlarının kaçırdığı geminin 3'üncü kaptanı Osman Küçüknalbant'ın eşi Ayşegül Küçüknalbant, “Eşim bundan sonra gemiyle sadece gezmeye gidebilir” dedi

ÇIPAYI BİLE ÇALMIŞLAR

Haberin Devamı

Malta bandıralı Frigia adlı Türk gemisi İsrail’den aldığı gübreyi Tayland’a götürüyordu. 19’u Türk 2’si Ukraynalı 21 mürettebatı bulunan gemiyi 23 Mart’ta Hindistan açıklarında seyrederken Somalili deniz haydutları kaçırmıştı.

Dört aydır rehin tutulan gemi, geçen Ekim’de Horizon- 1 gemisini, Somalili haydutlardan kurtaran Avukat Nilgün Yamaner’in devreye girmesiyle serbest kaldı. Yamaner, “Mürettebatın durumu iyi. Haydutlar, geminin çıpasına kadar herşeyi çalmış” dedi.

‘KAPTANLIK YAPMASINI İSTEMİYORUM’

Gemi, önce Umman Sultanlığı’ndaki Salalah Limanı’nda mürettebat değişikliği yapacak. Sonra da yükünü bırakmak için Tayland ve Filipinler’e gidecek. Geminin 19 Türk mürettebatı gelecek hafta Türkiye’ye ulaşacak.

Haberin Devamı

Müjdeli haberle, gemi personelinin yakınlarının 128 günlük çileli bekleyişi de son buldu. Geminin 3’üncü Kaptanı Osman Küçüknalbant’ın eşi Ayşegül Küçüknalbant, “Bu eşimin ikinci gidişiydi, ancak bir üçüncüsü olmayacak. Gemiyle sadece gezmeye gidebilir. Bir daha kaptanlık yapmasını istemiyorum” dedi.