Sağlık 'Artık kefen yerine estetik parası biriktiriliyor'

'Artık kefen yerine estetik parası biriktiriliyor'

Paylaş
'Artık kefen yerine estetik parası biriktiriliyor'

Antalya'da gerçekleştirilen 1'inci Ulusal Medikal Estetik Kongresi'nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, insanların yüzleriyle ilgili kaygıların çok fazla olduğunu belirterek "Hac ve kefen parası yerine insanlar artık estetik parası biriktiriyor" dedi

Türkiye’de ilk kez düzenlenen 1’inci Ulusal Medikal Estetik Kongresi'nin başkanlığını yapan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, insanların genç ve güzel olmaya dair heveslerinin çok eskiden bu yana devam ettiğini belirterek antik Mısır’daki makyaj tekniklerini örnek verdi.

Eskiden sadece aynaların olduğunu ve insanların kendi yüzlerini aynalarda görebildiklerini kaydeden Prof.Dr. Mehmet Mutaf, günümüzde ise cep telefonlarıyla çekilen selfie’ler ile insanların sürekli kendi yüzlerini gördüklerini söyledi.

'40 YIL EVDEN ÇIKMAYAN HASTAM BİLE GÜZELLİK KAYGISI GÜTTÜ'

Doğuştan anomali ya da kazalar ve hastalıklar nedeniyle yüzünü kaybeden insanlara kendi dokularından yüz yapan bir cerrah olduğunu belirten Prof.Dr. Mutaf, "Orada gördüğüm çok enteresan bir şey var. 41 yaşında ilk defa toplumun içine girebilecek bir yüzü olmuş hastamda bile güzellik kaygısı gördüm. Düşünebiliyor musunuz 40 yıl bir evin içinde kalmışsınız yüzünüz olmadığı için, ağzınız, göz kapaklarınız ve burnunuz yok. Sonunda nakilsiz, kendi dokularınızla bir yüzünüz var. Orada bile daha güzel gözüksün diye ameliyat talep ediyor hasta" diye konuştu.

'HAC VE KEFEN PARASI YERİNE ESTETİK PARASI BİRİKTİRİLİYOR'

Prof.Dr. Mutaf, insanların kendi yüzlerine dair kaygılarının çok fazla olduğunu belirterek "Eskiden insanlar hac ve kefen parası, günümüzde ise estetik parası biriktiriyor" dedi.

Erkeklerin de gençleşmeye dönük taleplerinin arttığına dikkat çeken Prof.Dr. Mutaf, "Erkekler hayatın geçmiş 50 yılında bulduğu nimetleri 50’den sonra da yaşayabilme imkanına sahip. Güzellik sadece kadına dair bir kavram değil. Erkekler plastik cerrahide gençleşme talepleri dışında, burun ameliyatı ve bel çevresi karın bölgesi yağlanmaları, saç problemleri öne çıkıyor" diye konuştu.

Selma KUNAR- Namık Kemal KILINÇ/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı